Haberler

Osmaneli Belediyesi ile Kıbrıs Lefke Belediyesi Kardeş Şehir Oldu

Bilecik Osmaneli Belediyesi ile Kıbrıs’ın Lefke Şehri arasında düzenlenen kardeş şehir protokolü imza töreni Osmaneli Belediye binasında geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Bilecik Osmaneli Belediyesi ile Kıbrıs'ın Lefke Şehri arasında düzenlenen kardeş şehir protokolü imza töreni Osmaneli Belediye binasında geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

İmza töreninde bir konuşma yapan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Kıbrıs'ın Lefke Kenti ile kardeş şehir olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Bugün burada attığımız imzalarla iki şehir arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmiş oluyoruz. Bundan sonra hem ekonomik hem kültürel hem de sosyal alanda Lefke Kenti ile Osmaneli Belediyesi her zaman dayanışma ve koordinasyon içerisinde olacaktır. İki kent içinde hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise, iki şehir arasında uzun süreden beri devam eden dostluk ilişkilerinin atılan imzalarla bir ruh kazandığını ifade ederek, güzel şehir Osmaneli ile kardeş şehir olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duydukların kaydetti.

Konuşmaların ardından kardeş şehir protokolü Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya tarafından imzalandı. İmza töreninin ardından Belediye Başkanları birbirlerine günün anısına hediyeler takdim ettiler.

Daha sonra Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve beraberindeki heyet, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı'yı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Osmaneli Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, Belediye Başkanı Münür Şahin ve Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu. Kaymakamlık ziyareti sonrası Aziz Kaya ve beraberindeki heyet, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı makamlarında ziyaret ettiler. Heyet, ziyaretlerin ardından Osmaneli'nin ve Bilecik'in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaneli Bilecik Kıbrıs Lefke Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title