Haberler

Ordu Giresun Havalimanı İnşaatı İçin 138 Kamyonla, Günde 65 Bin Ton Taş Taşınıyor

Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde temeli 3 yıl önce atılan Ordu- Giresun havalimanı inşaatı tüm hızıyla sürüyor. 290 milyon TL'ye mal olacak havalimanının 3 kilometrelik pist dolgusu ve asfaltı ile ışıklandırma çalışması tamamlanırken, kule ile terminal yapımı devam ediyor. Gülyalı İlçesi Ayrılık ve Divane Köyü'ndeki ocaklardan 138 kamyonla günde 1600 seferle, 65 bin ton taşın denize dökülmesiyle yapılan havalimanının 29 Ekim tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, 9100 nüfuslu ilçede Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon ve Rize'den 138 kamyoncunun 3 yıldır taş ocağından kamyonla taş taşıdığını, havalimanı inşaatında kullanılan taşında sadece ilçedeki Ayrılık ve Divani Köyleri'nden sağlandığını kaydetti. Toplam 31 milyon taş döküleceğini ve şu ana kadar 25 milyon taşın döküldüğünü dile getiren Başkan Şen, "İlçemizde bu kamyonlarda çalışan şoför kardeşlerimiz evlerine ekmek götürüyorlar. Ayrıca ilçemizdeki esnafa, kahveye, bakkala, lastik tamircisine, diğer esnafımıza ekonomik yönden katkıları oluyor. İlçemizde onların araçlarını park edebilecek çok uygun yerler yok. Mahalle aralarına, belediyemizin önüne park ediyorlar. Biz de sabırla onları idare ediyoruz. Özellikle mahalle aralarında yollar ağır taşıtlara göre yapılmış değil, yollarımız bozuluyor. Bir şekilde onlar da evlerine ekmek götürebilmek için çaba sarf ediyorlar. Zaman zaman ufak tefek şeyler oluyor ama bunları hoşgörü içinde halletmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

29 Ekim Gülyalı Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title