Haberler

Ordu'da sağanak yağış heyelanlara neden oldu

Güncelleme:

Ordu'da 2 gün boyunca etkili olan sağanak nedeniyle 94 yerde heyelan meydana geldi. Heyelanlar nedeniyle can kaybı ve yaralanma olmazken, yollarda ve tarım arazilerinde maddi hasar meydana geldi.

ORDU'da 2 gün boyunca etkili olan sağanak nedeniyle 94 yerde heyelan meydana geldi. Heyelanlar nedeniyle can kaybı ve yaralanma olmazken, yollarda ve tarım arazilerinde maddi hasar meydana geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, 'İlimizde yanlış yerleşimler var. Zamanında halkımız manzarası güzel yerleri yerleşim yeri seçmiş ama işin jeolojik boyutuna, jeofizik boyutuna bakmamışlar. Buralarda şimdi kalıcı bir çözüm olsun diye yeni yerleşim yerleri yapıyoruz' dedi.

Ordu'nun İkizce, Çaybaşı, Akkuş ve Ünye ilçelerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Pazartesi günü başlayıp aralıklarla salı günü akşam saatlerine kadar etkili olan kuvvetli sağanak, derelerin taşmasına ve heyelanlara neden oldu. Yağış nedeniyle 4 ilçede 94 noktada heyelan meydana geldi. Afetin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, heyelanlı alanlarda temizlik başlattı. 148 personel ve 74 iş makinesiyle sürdürülen temizlik çalışması kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı.

'HEYELANDAN DOLAYI MADDİ BİR HASAR VAR'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yapılan müdahalelerle büyük bir afetin ve selin olmasının engellendiğini açıkladı. Yağışlardan sadece heyelanla zarar görüldüğünü belirten Güler, 'Yoğun bir yağmur bizi alarma geçirdi ama aldığımız tedbirlerle çok şükür can kaybı ve büyük bir sıkıntı olmadan atlattık. İlimizde 94 yerde heyelan oldu. 148 personel ve 74 iş makinesiyle yoğun bir çalışmayla heyelan sayısının artmasını önledik. Çalışmalarımız neticesinde yağışlardan sadece heyelanla zarar gördük. İkizce, Ünye, Akkuş gibi yerlerde hızlı bir çalışma yaparak sorun olmasını engelledik. Aynı zamanda daha önceden suların denize ulaşmasına sağladığımız için teknik olarak başarılı bir çalışmayla atlatmış olduk. Heyelandan dolayı maddi bir hasar var. Yağış öncesinde koordinasyon yaptık. Çünkü bahsettiğimiz üzere İkizce çok zor bir yer, Çaybaşı aynı şekilde, Ünye ve Akkuş da doğal zorluklara rağmen yoğun bir çalışmayla iyi bir ekip çalışmasıyla toparladık. Başka yerlerdeki büyük problem biz başarılı bir şekilde atlatmış olduk' diye konuştu.

'İLİMİZDE YANLIŞ YERLEŞİMLER VAR'

Kentte yanlış yerleşim yerleri olduğunu ve bu nedenle ilçelerde yeni yerleşim alanları kurulduğunu ifade eden Güler, 'Bu bölge heyelan bölgesi. Sel tehlikesini atlatıyoruz ama heyelan tamamen toprak ve yer yapısıyla ilgili. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı yoğun şekilde yapıyoruz. İlimizde yanlış yerleşimler var. Zamanında halkımız manzarası güzel yerleri yerleşim yeri seçmiş ama işin jeolojik boyutuna, jeofizik boyutuna bakmamışlar. uralarda şimdi kalıcı bir çözüm olsun diye yeni yerleşim yerleri yapıyoruz. Hem muhtemel bir depreme karşı hem başka yerlerde olması beklenen depremlere karşı bir çalışma dizisini sürdürüyoruz. Hem heyelana hem depreme karşı sağlam yerleri seçerek buralarda yeni yerleşim merkezi yapıyoruz. Eski yerleşim yerleri hatıralarıyla, anılarıyla devam edecek ama aynı zamanda yeni ilçeler yapıyoruz. Bu da bizim ileriye dönük çalışmalarımızın bir parçası' ifadelerini kullandı.

Güler, şehircilikteki yeşil alan miktarını ikiye katladıklarını da ifade ederek, yeşil alan miktarını yüzde 115 arttırdıklarını sözlerine ekledi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title