Haberler

ÖLDÜRÜLEN DOKTOR İÇİN HASTANE ÖNÜNDE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Güncelleme:

KONYA'da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın (47) görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından hastane bahçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

KONYA'da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın (47) görev yaptığı hastanede silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından hastane bahçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Konya Şehir Hastanesi'nde dün poliklinikte, Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay'ın (39) silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya için görev yaptığı hastane önünde gıyabi cenaze namazı kılındı. Hastane bahçesinde toplanan bine yakın doktor ve sağlık çalışanı arkadaşları Dr. Karakaya için bir araya geldi. Hekimler, alana gelen sağlık sendikalarının pankart ve sendika yeleklerini kullanmalarına tepki gösterdi. Sendikalar da pankartlarını toplayıp, yeleklerini çıkartarak törene katıldı. Bazı sağlık çalışanlarının da siyah giyindikleri gözlendi.

'ACİLEN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMALI'

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk, hastanelerde güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyerek, şunları söyledi

"Bu olayla sağlıkta şiddet, artık sağlıkta katliama dönüşmüş durumdadır. Hekime saldırı adeta toplumsal histeriye dönüşmüştür. Bu durumdan, uygulanan popülist sağlık politikaları sebebi ile ülkeyi yönetenlerden hastane idarecilerine kadar herkes sorumludur. Mevcut durum kabul edilemez. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına saldırıların son bulması, bir daha yaşanmaması için en sert önlemler acilen alınmalıdır. Sağlık tesislerindeki emniyet tedbirleri hasta ve çalışanların kendini tam güvende hissedeceği şekilde sağlanmalıdır."

'VAHŞİCE SALDIRILARDA ÖLDÜRÜLMEYE HAYIR DİYORUZ'

Can güvenliklerinin olmadığını ifade eden Öztürk, "Can güvenliğimizin olmadığı açıkça görülmektedir, daha kaç can kaybedeceğiz, mevcut durumda sağlık hizmeti verilebilmesi neredeyse imkansız hale gelmiştir. Biz Çanakkale'ye tüm sınıf öğrencilerini gönderen ve orada tamamı şehit olan tıbbiyelilerin devamı ve takipçileriyiz, vatanımız için şehit olma tecrübesine elbette sahibiz. Fakat herkesin gözleri önünde vahşice saldırılarda öldürülmeye hayır diyoruz. Bundan dolayı tüm sağlık STK'ları şimdilik 7-8 Temmuz tarihlerinde Tabip odalarının da desteği ile acil hastalara verilen hizmetler hariç iş bırakma kararı aldık. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaya başlandığını görene kadar eylemlerle taleplerimizin arkasında olacağız? dedi.

Gıyabi cenaze namazının ardından toplanan kalabalık, hastane bahçesinde yürüyüş düzenleyerek acil servis önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

'HASTALARINA KARŞI MERHAMETLİ İNSANDI'

Katledilen Dr. Ekrem Karakaya'nın aynı hastanede görev yapan mesai arkadaşı enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Arzu Tarakçı, 'Acımız çok büyük. Ekrem kardeşimiz camiamızda çok sevilen bir kardeşimizdi. Gerek mesleki açıdan, etik davranışlarıyla, gerekse hastalarına karşı merhametiyle, canla başla koşturmasıyla hepinizin takdirini toplamış, doğru düzgün çalışan, dosdoğru bir insandı. Böyle bir şekilde, canice katledilmesi hepimiz için şok edici bir olay olmuştur. Üzüntümüz sonsuz, tarif edemem. Bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
title