Haberler

Okulun bahçesini çilek tarlasına dönüştürdüler

Güncelleme:

Ağrı'nın Sadaklı Köyü İlk ve Ortaokulundaki çocuklar, tarıma kazandırılan okul bahçesinde çilek yetiştiriciliğini uygulamalı öğrenme fırsatı buluyor.

Ağrı'nın Sadaklı Köyü İlk ve Ortaokulundaki çocuklar, tarıma kazandırılan okul bahçesinde çilek yetiştiriciliğini uygulamalı öğrenme fırsatı buluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Valilik iş birliğinde İl Özel İdaresi kaynaklarıyla finanse edilen "Ağrı'dan Çileğe Dokunuş" projesi kapsamında, geçen yıl Eleşkirt ilçesine bağlı Sadaklı köyündeki ilk ve ortaokulun bir dekarlık kullanılmayan bahçesi, öğrenciler ve öğretmenler tarafından bostana dönüştürüldü.

Tohumları bu yıl toprakla buluşturan öğrenciler, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ekimden hasadına kadar çilek üretiminin her aşamasını uygulamalı öğrenme fırsatı buldu.

Öğrencilerle ekim etkinliğine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, AA muhabirine, il genelinde okulların atıl durumdaki bahçelerini tarıma kazandırmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

"Öğrencilerde üretim farkındalığı oluşturmayı hedefliyoruz"

Kökrek, okulların bahçelerine öğrencilerle biber, domates, salatalık ve patlıcan gibi ürünlerin tohumunu ektiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Temel hedefimiz, öğrencilerimize tüketim toplumundan üretim toplumuna geçme noktasında farkındalık oluşturmak. Üretilen ürünleri de öğrencilerimizle hasat ediyoruz. Öğrencilerimiz bu ürünleri afiyetle yiyorlar. Üretmek, tüketmek ve tüketimden sonra da komposto makineleriyle kendi organik gübremizi oluşturup Bakanlığımızın himayelerinde yürütülen projeyle toprakla buluşturuyoruz."

Her okulda farklı ürünler yetiştirmeye devam edeceklerini dile getiren Kökrek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin toprakla iç içe olmalarını sağlamak istiyoruz. Büyüdüklerinde de inşallah ülkemize üretim noktasında katma değer sağlayacaklar. Öğrencilerimiz bu ürünleri üreterek hem ülke ekonomisine katma değer sağlayacaklar hem de üretimi öğrenerek ülke genelinde farkındalığı yüksek bireyler haline gelecekler. İl genelinde birçok okulumuzda tarımla ilgili faaliyetler yapılıyor. Bütün okullarımızın bahçelerinde atıl durumda bulunan arazilerimiz var. Bu arazileri tarıma elverişli hale getirerek üretim yapıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Eleşkirt Ağrı Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title