Haberler

OKULLARDA GERÇEĞİNİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

Güncelleme:

TÜRKİYE genelindeki tüm okullarda, 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı.

TÜRKİYE genelindeki tüm okullarda, 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı. Zeytinburnu Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nde yapılan tatbikata İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Bugün saat 11.30'da Türkiye genelindeki tüm okullarda 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' düzenlendi. O okullardan biri de Zeytinburnu Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi'ydi. Samiha Ayverdi Lisesi'nde düzenlenen tatbikata AFAD Ekipleri, Kızılay Ekipleri, UMKE Ekipleri, Türkiye İzcilik Federasyonu Ekipleri, HAYRAT Yardım Ekipleri hazır olarak bekledi. Tatbikata, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar, AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, lisenin idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Sınıflarında olan öğrenciler hoparlörden yapılan 'Deprem oluyor' uyarısı ile 'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yaptı. Ardından tahliye sirenlerinin çalmasıyla öğrenciler okuldan öğretmenler eşliğinde tahliye edilerek, toplanma alanlarına intikal etti. Her sınıfın sınıf başkanları yoklama alarak eksik öğrenci var mı diye kontrol etti. Tatbikatın ardından Vali Ali Yerlikaya konuşma yaptı.

"AFET BİLİNCİNİN SAĞLANMASI TATBİKATLARIN EN TEMEL AMACI"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Bildiğiniz gibi Mart'ın ilk haftası, 1-7 Mart tarihleri arasında Deprem Haftası olarak tüm faaliyetler yapılıyor. İçişleri Bakanlığımız da 2022 yılını Afet Tatbikat yılı ilan etti. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu amaçlar doğrultusunda yıl boyu pek çok sayıda tatbikatlar yapılacak. 55 bine yakın tatbikat yapılacak. Afetler bizim elimizde olan şeyler değil. Afet bilincinin sağlanması, afetlere karşı hazırlıklı olunması bu tatbikatların en temel amacı" dedi.

"BUNU ÖNCEDEN YAŞAMAK, DEPREM ANINDA BİZİ SAKİNLEŞTİREBİLİR"

11. sınıf öğrencisi Hüseyin Tora "Tatbikatın depreme hazırlık olması için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önceden hazırlanmak iyi çünkü deprem bekleniyor İstanbul'da. Okul komple 3 dakika gibi bir sürede toplandı bayağı başarılı bir süre. Sirenlerin çalması deprem anını anımsattı bana. Bunu önceden yaşamak deprem anında bizi sakinleştirebilir" diye konuştu.

11. sınıf öğrencisi Sıla Uykusever, "Ben depremde ne yapılacağını az çok biliyordum ama bu tatbikat çok yararlı oldu. Tam ne yapacağımı öğrendim. Sirenler gerçek olsaydı, bayağı panik olabileceğimizi düşündüm. Umarım gerçek depremde de bu kadar organize hareket edebiliriz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Yerlikaya İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title