Haberler

Öğretmene Ceza Yargıya Taşındı

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde coğrafya öğretmeni Osman Özuğur hakkında, öğrencilere ders anlatma yerine nasihat etme, öğrencileri korkutma ve sürekli disipline verme gibi şikayetler nedeniyle yapılan soruşturmada maaş kesintisi ve başka ilçede...

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde coğrafya öğretmeni Osman Özuğur hakkında, öğrencilere ders anlatma yerine nasihat etme, öğrencileri korkutma ve sürekli disipline verme gibi şikayetler nedeniyle yapılan soruşturmada maaş kesintisi ve başka ilçede görevlendirme cezaları verildi. İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunarak cezaları iptal ettiren Özuğur, şimdi de eski görev yerine dönmek için Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Gazipaşa Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde (METEM) coğrafya öğretmeniyken hakkında yapılan şikayet üzerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğü il eğitim denetmenlerine savunma veren Osman Özuğur, soruşturma sonunda ceza yedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş imzasıyla Özuğur'a tebliğ edilen yazıda, il eğitim denetmenleri tarafından hazırlanan 8 Şubat 2013 tarihli soruşturma raporuna istinaden alınan savunmanın yeterli görülmediği belirtildi.

Yazıda, iddianın birinci kısmı olan 'ders anlatmayıp nasihat verme' eyleminden, ilgili maddeye göre 'ders ücreti kesilmesi' cezası verildiği belirtildi. İddianın ikinci kısmı olan, 'öğrencileri sözlü notuyla korkutma, not takdirinde objektif davranmama', üçüncü kısmında ise 'öğrenciler hakkında sürekli disiplin kuruluna dilekçe verme', 'okulda huzuru kaçırmak için öğretmenlerin açığını arama, sürekli dilekçeler vererek eğitim öğretimi olumsuz yönde etkileme ve çalışma düzenini bozma'dan da 'aylıktan kesme' cezası verildiği kaydedildi.

'VALİLİK EMRİNİ YERİNE GETİRDİM, CEZA ALDIM'

Antalya Valiliği'nin talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Değerler Eğitimi' projesi kapsamında öğrencilere sınıfta nasihatlerde bulunduğunu ve bu nedenle 'ders anlatmayıp nasihat verdiği' gerekçesiyle cezalandırıldığını iddia eden öğretmen Osman Özuğur, "Öğrencilerime ailesine ve büyüklerine karşı sevgi, saygı duymaları konusunda nasihatler verdim. Valilik emrini yerine getirdiğim için beni 'ders ücretinin kesilmesi' ile cezalandırdılar" dedi.

CEZALAR İPTAL EDİLDİ

İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunan Özuğur'un aldığı cezalar iptal edildi. Aldığı cezalar neticesinde Manavgat'a gönderildiğini belirten Özuğur, son görev yeri olan Gazipaşa Lisesi'ne dönmek için Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Görev yaptığı METEM'de okul yönetiminin kendisine mobbing uyguladığını da iddia eden Özuğur, "Gördüğüm baskı neticesinde psikolojim bozuldu. Bunu aldığım sağlık raporlarında da görebilirsiniz. İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu, haksız yere ceza aldığımı onaylayarak cezamı iptal etti. Suçsuz olduğum ortaya çıkmasına rağmen eski görev yerime atamam yapılmıyor. Ben de mahkemeye başvurdum. Bana bu haksızlığı yapan tüm yetkililere karşı hakkımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

MAHKEMENİN VERDİĞİ KARARA UYARIZ

Özuğur'un iddiaları üzerine açıklama yapan Gazipaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ise şunları söyledi:

"Bizim herhangi bir yaptırım gücümüz yok. Osman Özuğur, Gazipaşa METEM'de coğrafya öğretmeni iken okul idaresinden şikayetçi oldu. Şikayetler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından iki eğitim müfettişi görevlendirdi."

Müfettişlerin yaptığı soruşturma neticesinde okul müdürü Hüseyin Demirel'e uyarı cezası, öğretmen Osman Özuğur'a da uyarı, kınama ve maaş kesim cezası ile ilçe dışında başka bir okula tayininin yapılması cezası verildiğini kaydeden Aktaş, "Bu cezalar da uygulandı. Öğretmenin ilçe dışına tayini yapıldı ve şu anda Manavgat Ticaret Meslek Lisesi'nde görevine devam ediyor. Olay bundan ibarettir. Kendisi mahkemeye başvurmuş, mahkeme ne karar verirse buna göre hareket ederiz" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Aktaş Manavgat Gazipaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title