Haberler

Öğrencilerin yaptığına bakkal bile şaşırdı: Para biriktirip iki ailenin veresiye defterini kapattılar

Güncelleme:

Öğrencilerin yaptığına bakkal bile şaşırdı: Para biriktirip iki ailenin veresiye defterini kapattılar Amasya'da Ziyapaşa Ortaokulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri parayla ihtiyaç sahibi iki ailenin mahalle bakkalına olan borcunu ödedi.

Öğrencilerin yaptığına bakkal bile şaşırdı: Para biriktirip iki ailenin veresiye defterini kapattılar

AMASYA - Amasya'da Ziyapaşa Ortaokulu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri parayla ihtiyaç sahibi iki ailenin mahalle bakkalına olan borcunu ödedi.

"20 yıllık bakkalım, çocukların hesap kapattığı durumla ilk defa karşılaşıyorum"

Veresiye defterindeki borcu silerken bu duruma çok şaşırdığını belirten 20 yıllık bakkal Mehmet Dikdere, "Çocukların hesap kapattığı durumla ilk defa karşılaşıyorum. Maşallah çocuklara. En çok çocuklara hizmet veriyordum. Yine onlar bizim yüzümüzü güldürdü" dedi.

"Allah'ın izniyle daha fazla para toplamayı planlıyoruz"

Ramazan ayı dolayısıyla okuldaki 5 sınıfın bir araya gelerek yardım organizasyonu düzenlediğine değinen öğrencilerden Ayşe İpek Güler, "Paraları kumbarada biriktirdik. Bakkala gidip ihtiyacı olan birisinin borcunu ödedik. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Arkadaşlarının desteğiyle bin lira topladıklarını anlatan Mehmet Akif Ergün ise, "Allah'ın izniyle daha fazla para toplayıp yardım etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olduğunu hatırlatan okul müdürü Ramazan Mutlu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni İsmail Saraç da öğrencilerini tebrik ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title