Haberler

Öğrencilerin Hayal Ettiği Kütüphaneyi Yaptılar

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir lisede, "Biz öğrenci olsaydık nasıl kütüphane isterdik?

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir lisede, "Biz öğrenci olsaydık nasıl kütüphane isterdik?" düşüncesinden hareket eden 5 öğretmen, hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık bin kitabın yer aldığı kütüphane oluşturdu.

Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Altunışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma adına 5 öğretmenin görev aldığı bir ekip oluşturduklarını söyledi.

Öğrencilerin boş zamanlarını kütüphanede geçirmelerini amaçladıklarını ifade eden Altunışık, "Amacımız öğrencilerin, okulu sevmesi, akademik başarının arttırılması, eğitimi eğlenceli hale getirmek, okuma dizinlerini kazandırmak. Gençlerimizin hayalleri olsun ve hedefleri için yılmadan çalışsınlar istedik. Bu amaçla farklı branş öğretmenleri ve rehber öğretmenden oluşan hedef belirleme heyetini kurduk." diye konuştu.

Altunışık, öğretmenlerin "Biz öğrenci olsaydık nasıl kütüphane isterdik?" düşüncesinden hareket ettiklerini dile getirerek, "Kitapların o büyülü dünyasını biraz daha somutlaştırmak istedik. Çocuklardan da aldığımız dönüşlere göre bunu kısmi olarak başardık. Kütüphanenin tekrar dizayn edilmesinden sonra kitapların tek tek kaplanması ve tozlarının alınmasında öğrencilerimizle beraber hareket ettik." ifadelerini kullandı.

Bu sürece dahil olan öğrencilerin okuma azminin arttığını anlatan Altunışık, şöyle konuştu:

"Şu an devamsızlık, disiplin ve zararlı alışkanlıklarda azalma, akademik başarıda da hızlı yükseliş görüldü. Çocuklarımız çok mutlu ve keyif alıyorlar. İstediğimiz, öğrencilerin kitap okumasıydı, bu amacımıza da ulaştık. Öğrencilerimiz beklediğimizden daha çok kitap okumaya başladılar. Yeni tasarlanmış kütüphanemiz tüm okullara örnek olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Gölpazarı Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title