Haberler

OCP, Toros Tarım ile Türkiye'de

Güncelleme:

Dünya fosfat ihracatının önemli bir oranını karşılayan Fas'ın en büyük kuruluşu OCP (Office Chérifien des Phosphates S.A), Türkiye'nin en büyük tarım kuruluşlarından Toros Tarım ile ortak oldu. Ortalık kapsamında kurulan Black Sea Gübre Ticaret A.Ş, Toros Tarım'ın Samsun tesislerinde üretilecek fosfatlı gübreleri, Doğu Avrupa'ya, Balkanlara ve Orta Asya'ya ihraç edecek.

OCP ve Toros Tarım ortaklığı kapsamında kurulan Black Sea Gübre Ticaret A.Ş'nin yüzde 70 sermayesi Fas'ın en büyük kuruluşu OCP'ye, yüzde 30'u ise Toros Tarım'a ait olacak. OCP'nin Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mhamed Ibnabdeljalil ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu CEO'su Esin Mete ortaklık için imzaları attı.

OCP ve Toros Tarım arasında imzalanan ortaklık anlaşması kapsamında OCP'nin Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mhamed Ibnabdeljalil ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu CEO'su Esin Mete ile yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir akşam yemeği düzenlendi.

Türkiye geniş bir pazara açılan pencere

OCP'nin Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Mhamed Ibnabdeljalil toplantıda yaptığı konuşmada OCP'nin büyüyen pazarlarda varlığını güçlendirme stratejisi doğrultusunda Toros Tarım ile bir araya geldiğini belirterek, "Türkiye'de Toros Tarım ile ortaklığa adım atmaktan mutluyuz. Bu girişim müşterilerimize daha yakın bir noktadan daha hızlı hizmet vermemize katkıda bulunacak. Türkiye'nin bulunduğu bölge itibariyle geniş bir coğrafyaya hitap eden bir hinterlandı var. Toros Tarım ile Türkiye'nin bu potansiyelinden yararlanarak yeni pazarlar ile birlikte büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Mhamed Ibnabdeljalil sözlerine şöyle devam etti: "OCP (Office Chérifien des Phosphates S.A), fosfat üretim madenciliği, işlemesi ve pazarlaması alanlarında faaliyet gösteriyor. Bu doğrultuda Toros Tarım ile yapılan iş birliğinin bize önemli bir avantaj sağlayacağına inanıyoruz. Yeni kurduğumuz Black Sea Gübre Ticaret Anonim Şirketi ile hem hızla gelişen sektör ve pazarda büyümeyi hem de bölgede faaliyet gösteren çiftçi ve kooperatiflere tarım alanında danışmanlık vermeyi hedefliyoruz."

OCP ile uzun bir geçmişe dayanan bir işbirliğimiz var

Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu CEO'su Esin Mete ise "Türk tarım sektörünün önde gelen oyuncularından biri olarak sürdürülebilir şekilde hammadde tedariği sağlamak ve çiftçiye kesintisiz ürün sunabilmek için rekabet gücü yüksek olan pazarda lider konumumuzu pekiştirecek adımlar atıyoruz" dedi.

Esin Mete şöyle konuştu: "Toros Tarım ve OCP arasında uzun yıllardan beri devam etmekte olan ticari ilişkilerimiz, ortaklık anlaşması ile bugün yeni bir boyut kazanıyor. Dünyanın fosfat ihracatının önemli bir bölümünü kontrol eden ve Fas'ın en büyük kuruluşu olan OCP (Office Chérifien des Phosphates S.A) ile uzun bir geçmişe dayanan bir işbirliğimiz var. Ortaklık anlaşması ile karşılıklı güven ilişkisi içinde devam eden bu işbirliğini pekiştirmiş olduk. Amacımız gelecek yıllarda da aynı güven ve işbirliği içinde yeni başarılara imza atmak."

Bölgesel ortaklıklarla büyüme hedefliyoruz

Esin Mete, "Faaliyetlerimizi uluslararası düzeyde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Özellikle küresel gübre piyasasında bölgesel stratejik ortaklıklarla büyümeyi amaçlıyoruz. Bunun ilk adımı olarak küresel gübre sektörünün önemli oyuncularından Fas'lı OCP Group ile ortaklığa imza attık. Bu ortaklığın büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Toros Tarım Türkiye Fas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title