Haberler

    Obama: Satrançta Putin'e Yenilmedik

    ABD Başkanı Obama, Rusya ekonomisinin koşullarına dikkat çekerek Putin'in manevralarıyla Batıyı alt edemediğini söyledi.

    ABD Başkanı Obama, ABD ve AB'nin ekonomik yaptırımları nedeniyle ekonomisi zor günler geçiren ve para birimi tarihi değer kaybına uğrayan Rusya'da "ekonomik daralma" yaşandığını söyledi.

    ABD Başkanı'nın CNN televizyonuna verdiği röportajda, program sunucusunun "Kırım ve Ukrayna krizlerindeki rolü ve Suriye ile İran rejimlerine verdiği destek de düşünülürse Putin, Batıyı ve Obama'yı avucunda mı oynatıyor" sorusuna Obama, Putin'in sanıldığı gibi herkesi atlatan bir satranç ustası olmadığı yanıtını verdi.

    Obama,"Putin şu anda para biriminin çöktüğü, büyük bir finans krizinin yaşandığı ve ekonominin daraldığı bir dönemde Rusya'ya başkanlık ediyor. Bu durumdaki biri pek de ABD'yi veya beni alt etmiş gibi görünmüyor."

    "Siber savaş değil vandallık"

    Başkan Obama, Sony firmasının yapımcılığını üstlendiği ve Kuzey Kore ile ABD arasında diplomatik gerilime neden olan The Interview filmi hakkında da konuştu.

    ABD'nin Kuzey Kore kaynaklı olduğunu duyurduğu Sony şirketine yönelik siber saldırıların "bir savaş ilanı olmadığını" söyleyen Obama, saldırıları 'yüksek maliyetli siber vandallık' olarak niteledi. ABD Başkanı, "Ciddiye alıyoruz, uygun cevabı vereceğiz" dedi.

    Obama ayrıca hükümetinin Kuzey Kore'yi yeniden "terörü destekleyen devletler" kategorisine koymayı düşündüğünü açıkladı.

    Kuzey Kore saldırıyla ilgileri olmadığını açıkladı, konuyu incelemek için iki ülkenin ortak bir soruşturma başlatmasınıAncak federal araştırma bürosu FBI'a güvenen ABD, saldırıdan Kuzey Kore'nin sorumlu olduğuna emin olduklarını söyleyip bu teklifi reddetti.

    The Interview adlı komedi filmi, ABD'den Kuzey Kore'ye röportaj için giden iki sıradan vatandaşa hükümetleri tarafından Kim Jong Un'a suikast düzenleme görevi verilmesini anlatıyor.

    "Guantanamo aşırıcıları teşvik ediyor"

    ABD Başkanı Barack Obama, yakın zamanda istihbarat teşkilatı CIA'in işkence raporlarının açıklanmasıyla yeniden gündeme gelen Guantanamo hapishanesinin kapatılması için "elinden gelen her şeyi yapacağını" söyledi.

    Obama, altı yıllık görev süresi boyunca bu askeri hapishaneyi kapatmak istediğini ancak hep Kongre'nin engeliyle karşılaştığını savundu. "Burada insanların tutulması, dünyanın her yerinden aşırıcıları ve cihatçıları teşvik ediyor" diyen Obama, "Bizim değerlerimize aykırı ve çok pahalı. Orada tutulan her birey için milyonlar harcıyoruz" diye konuştu.

    Kısa süre önce, 10 yılı aşkın süredir hapis tutulan dört Afganın  hatırlatan ABD Başkanı, sayıyı giderek azalttıklarını vurguladı.

    Kaynak: Reuters

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Rusya Federasyonu Vladimir Putin Barack Obama Kuzey Kore Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title