Haberler

TC'nin 90. Yıl Dönümünde İzmir'de Yer Yerinden Oynayacak

Güncelleme:

İzmir'in ilçe belediye başkanları, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü için karnavalı andıran bir kutlama programı hazırladı.

İzmirli başkanlardan Cumhuriyet manifestosu

Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bir araya gelen İzmir'in ilçe belediye başkanları, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıldönümü için "karnavalı andıran" bir kutlama programı hazırladı. Bayram öncesinde bir araya gelen başkanlar, peşpeşe yaptıkları açıklamalarla Cumhuriyet'e sahip çıkan önemli mesajlar verdi.

İzmir'de bu yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ortak gerçekleştireceği programlarla çok daha büyük bir katılım ve coşkuya sahne olacak. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşecek etkinliklere birçok ilçe belediyesi de katkıda bulunacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim akşamı İzmir'de düzenlenecek etkinlikler Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya 23 ilçenin belediye başkanı katıldı.

Her yerde konser, her yerde kutlama

9 Eylül'de tüm Körfez'e yayılan kutlamaların büyük ses getirdiğini, bu kez aynı duyarlılıkla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı bir şölen havasında kutlamak istediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Hem tepelerden, hem Kordon'dan izlenecek havai fişek gösterileriyle coşkulu bir bayram kutlamayı düşünüyoruz. Kıyı şeridimizde hemen her ilçemizde konser var. Cumhuriyet Meydanı'nda tüm belediye başkanlarımızla beraber fener alayı eşliğinde yürüyeceğiz. Cumhuriyet Bayramı'nı 50 kilometre civarında bir şeritte kutlayacağız. Herkes en çok ilgi duyduğu sanatçının konserini izlemeye gidebilecek. İzmir'de sahillerde büyük bir bayram coşkusu yaşanacak. Cumhuriyetin 90. yılını belediye başkanlarımızın ve hemşehrilerimizin desteğiyle iz bırakacak şekilde kutlamayı hedefliyoruz."

"İzmir'i geri götüremezsiniz mesajı"

Önemli bir süreç yaşandığını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti:

"Biz Cumhuriyet'e, Atatürk ilke ve inkılaplarına, laikliğe, dolayısıyla Cumhuriyet'in getirdiği demokrasiye, özgülüklere, hoşgörüye, beraberliğe sahip çıkmak durumundayız. Son dönemde Cumhuriyet'in temel ilkeleri ve demokrasiyle, hukuk devletiyle ilgili sıkıntıların yaşandığı bir realite. Bu realiteye, bu kötü gidişe dur demek ve İzmir'i korumak için elimizden geleni yapıyoruz. 9 Eylül'de olduğu gibi 29 Ekim'de de meydanlarda tüm hemşehrilerimle yüksek bir katılımla bu gidişe İzmir'den 'dur' diyeceğiz. 'İzmir'i geri götüremezsiniz' mesajını ileteceğiz."

Belediye başkanlarından mesaj:

Toplantıya katılan ilçe belediye başkanları ise düzenlenecek etkinlikler hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

Tahir Şahin (Menemen Belediye Başkanı):

Büyükşehir Belediye Başkanımızın liderliğinde Cumhuriyet Bayramını tüm İzmirli hemşehrilerimizle kutlayacağız. Atatürk'ün ülkemize armağan ettiği bu rejime sahip çıkma konusunda T.C. vatandaşı olarak kendimi zorunlu hissediyorum. Bu coşkuya ortak olmak boynumuzun borcu.

Yusuf Altıparmak (Dikili Belediye Başkanı):

Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet bizim yaşam tarzımızdır. Biz de bu etkinliklerde bulunmaktan gururluyuz.

Ömer Turgut Oğuz (Aliağa Belediye Başkanı):

Biz de bu coşkuya ve onura elimizden geldiği kadar katkı koyacağız.

Selçuk Karaosmanoğlu (Urla Belediye Başkanı):

Birlik beraberlik içinde bütün belediye başkanlarımızla Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğinde bulunmaktan gurur duyuyoruz.

Gökhan Demirağ (Foça Belediye Başkanı):

Herkesin cumhuriyet sahip çıkması gerekiyor

Vefa Ülgür (Selçuk Belediye Başkanı):

Çok önemli bir organizasyon için bir araya geldik. Cumhuriyetin değerleri çeşitli şekillerde esnetilmeye çalışılıyor. Ama bu genç cumhuriyetin önü açık ve onun değerleri için çalışmaktan onur duyuyorum.

İsmet Korkmaz (Kiraz Belediye Başkanı):

Bu dönemde her zamankinden daha duyarlı davranmak zorundayız. Bu seneki Cumhuriyet Bayramı'nı daha coşkulu kutlayacağız.

Ercan Tatı ( Buca Belediye Başkanı):

Şu an içinde bulunduğumuz konjonktür İzmir'den Türkiye bir ses vermeyi gerektiriyor. İzmir'den Türkiye'ye Cumhuriyet Bayramı'nın nasıl kutlanması gerektiğini göstereceğiz.

Hasan Karabağ (Bayraklı Belediye Başkanı):

9 Eylül'de yaptığımız ortak kutlama hem seyir, hem de birlikteliği ifade etme anlamında çok başarılı oldu. 29 Ekim'de bu birlikteliği devam ettiriyoruz.

Rıdvan Karakayalı ( Kemalpaşa Belediye Başkanı):

Kemalpaşa'da Cumhuriyet Bayramı'nı en iyi şekilde kutlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İzmir'deki kutlamaların tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum.

Abdül Batur (Narlıdere Belediye Başkanı)

İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde İzmir'deki kutlamalarda birlik beraberlik içinde Cumhuriyete bağlılığımızı en güzel şekilde göstermenin gayreti içinde olacağız. Özellikle bu konjonktürde Ulu Önder Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkmak en önemli görevdir. Büyükşehir Belediye Başkanıma bizi bu dayanışma ruhu içinde bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum.

Metin Solak (Çiğli Belediye Başkanı):

Kemal Atatürk'ün imzasını Çiğli'ye binlerce kişinin katımıyla atacağız. Çiğli cumhuriyeti seviyor, İzmir cumhuriyeti seviyor.

Mehmet Ali Çalkaya (Balçova Belediye Başkanı)

29 Ekim 2013'de sadece Cumhuriyeti kutlamayacağız. Onu korumak ve kollamak için bir araya gelip güç birliği oluşturmak zorundayız.

Süleyman Vasfi Şentürk (Beydağ Belediye Başkanı)

Hem şahsım, hem halkımla beraber Cumhuriyet'in 90. yılını ilçemizde Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte coşkuyla kutlayacağız.

Kamil Okyay Sındır (Bornova Belediye Başkanı):

İzmir Cumhuriyete, bayrağımıza, Mustafa Kemal Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Hepimizin üzerine düşen görev bütün hemşehrilerimizin bu bayramı coşkuyla kutlamalarına imkan sağlamak. Bunu bir arada kardeşçe yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir'deki bu birlikteliğin bütün yurt çapında gerçekleşmesi en büyük dileğimiz. Buna imkan sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ergun Özgün (Menderes Belediye Başkanı):

Cumhuriyetin tüm yurttaşlarımızla beraber kutlanmasına katkı koymak adına biz de bu etkinliklerde görev alacağız.

Mustafa İnce (Güzelbahçe Belediye Başkanı):

Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde İzmir'den Türkiye'ye haykırıyoruz. Cumhuriyet için haykırıyoruz. Biz de Güzelbahçe'den havai fişeklerimizle destek vereceğiz.

Sıtkı Kürüm Karabağlar Belediye Başkanı:

Böyle bayramları kutlamak bizim için çok önemli biz de elimizden gelen katkıyı koyacağız. 28'inde Üçyol'dan Üçkuyular'a kadar meşalelerle yürüyeceğiz.

Bekir Keskin (Ödemiş Belediye Başkanı):

Cumhuriyet Bayramı'nı kentimize yakışan bir şekilde kutlamamızı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür borçluyuz

İsmail Uygur (Torbalı Belediye Başkanı):

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe halkımızla birlikte Cumhuriyet Bayramını en güzel şekilde kutlayacağız. İzmir'den önemli bir mesaj vereceğiz.

Halil İbrahim Şenol (Gaziemir Belediye Başkanı):

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın en yüksek katılım ve coşkuyla kutlanması adına etkinliklere destek vermekten gurur duyuyorum. İzmir'e çok yakışacak.

Hüseyin Çalışkan (Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı):

İktidarın resmi bayramları önemsizleştirme çabalarına karşı, İzmir bayramlarına daha çok sahip çıkıyor. Biz de Karşıyakalıları sahilde buluşmaya davet ediyoruz. Spor kulüplerinin ve taraftarlarının katılımıyla İzmir'de o gün tarihi bir görüntü oluşacak.

Osman Kocaman (Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı):

Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü Seferihisar olarak hem Büyükşehir Belediyesi'ne destek vererek hem kendi ilçemizde coşku içinde kutlayacağız.

İzmir böyle gece yaşamadı

Cumhuriyet Bayramı Kutlama programı kapsamında 29 Ekim akşamı saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüşe Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra tüm ilçe belediye başkanları da katılacak.

Saatler 21.00'i gösterdiğinde ise Karşıyaka Sahil, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizatı Heykeli, Narlıdere Sahil, Çiğli Güzeltepe ve Çiğli Merkez, 75.Yıl Mahallesi Bayraklı, Bornova Evka 4, Kadifekale, Buca Şahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7'den aynı anda başlayan havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek. 21.15'den itibaren ise kentin kıyılarında konserler başlayacak. Gündoğdu Meydanı'nda Burcu Güneş ve Edip Akbayram, İnciraltı Adalet Meydanı'nda Selda Bağcan, Narlıdere Sahil Evleri'nde Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda Gülşen, Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda Şehnaz Sam ve Dolapdere Big Gang, Göztepe Denizatı Heykeli önünde ise Aegean Band sahne alacak.

Toplantıya kimler katıldı?

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Kocaman,

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Aziz Kocaoğlu Kemalpaşa Buca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title