Haberler

NATO Genel Sekreteri, müttefiklerin savunmaya daha çok harcama yapması gerektiğini söyledi

Güncelleme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Daha tehlikeli bir dünyada yaşandığı için NATO ülkelerinin savunma harcamalarına daha fazla yatırım yapması gerektiğini" belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Daha tehlikeli bir dünyada yaşandığı için NATO ülkelerinin savunma harcamalarına daha fazla yatırım yapması gerektiğini" belirtti.

Sky News televizyonuna konuşan Stoltenberg, eski bir politikacı olarak savunma yerine sağlık, eğitim ve altyapıya yatırım yapmanın her zaman "daha cazip" olduğunu bildiğini söyledi.

Stoltenberg, "Ancak NATO ülkeleri, daha tehlikeli bir dünyada yaşadığımız için ve Rusya'nın acımasız saldırganlığına karşı ittifakın Ukrayna'yı desteklemeye devam etmesi nedeniyle savunmaya daha fazla harcama yapmalı." değerlendirmesinde bulunarak NATO müttefiklerinin de tam olarak yaptığı şeyin, bu olduğunu ifade etti.

"Moskova'ya net bir mesaj vermek için doğu kanadındaki askeri varlığımızı güçlendirdik"

NATO ve müttefiklerinin, "çatışmanın bir parçası olmadığının" altını çizen Stoltenberg, ancak ittifakın, herhangi bir NATO müttefiki saldırıya uğrarsa Moskova'ya "çok net bir mesaj" göndermek için özellikle doğu kanadında askeri varlığını güçlendirdiğini kaydetti.

Stoltenberg, İngiltere'nin bu çabalarda önemli rol oynadığının altını çizerek "Acımasız gerçek şu ki, Rusya'nın askeri yığınağı ve komşularına karşı güç kullanma isteği karşısında savunmaya daha fazla yatırım yapılması gerekiyor." diye konuştu.

"Rus birlikleri tesisi terk etmeli"

Konuşmasında, Zaporijya Nükleer Santrali'ne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg, bölgedeki durumun hem Ukrayna hem de Avrupa'nın tamamı için "tehlikeli" olduğuna dikkati çekti ve Rus birliklerinin tesisi terk etmesi çağrısında bulundu.

Stoltenberg, "Rusya'nın nükleer santralin etrafındaki alanı, Ukrayna kuvvetlerine yönelik saldırılar ve atış için fırlatma rampası olarak kullanmak üzere güçlerini konuşlandırması pervasızlıktır." ifadesini kullandı.

Bu nedenle, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının (UAEA) sahayı inceleyebilmek için erişime sahip olmasına ihtiyaçları olduğunu belirten Stoltenberg, "Rusların güçlerini nükleer santralden uzaklaştırmasına ve Ukraynalı operatörlerin huzurlu ve kontrollü bir ortamda işlerini yapabilmelerine ihtiyacımız var." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Jens Stoltenberg Ukrayna Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title