Haberler

Myanmar ordusu askeri yönetime muhalif gruplara yönelik hava saldırılarını artırdı

Güncelleme:

Myanmar ordusunun, ülkedeki askeri darbenin ikinci yıl dönümünde, direnişlerini kırmak için muhalif gruplara yönelik hava saldırılarını artırdığı bildirildi.

Myanmar ordusunun, ülkedeki askeri darbenin ikinci yıl dönümünde, direnişlerini kırmak için muhalif gruplara yönelik hava saldırılarını artırdığı bildirildi.

Myanmar'da faaliyet gösteren insan hakları izleme örgütü "Myanmar Witness" tarafından yayımlanan raporda, Myanmar ordusunun, iktidarı ele geçirmesinden iki yıl sonra darbeye karşı halen devam eden silahlı direnişi bitirmek için son aylarda hava saldırılarına daha fazla yöneldiği belirtildi.

Myanmar ordusunun, müttefiki Rusya ve Çin'den temin ettiği savaş uçakları ve silahlı helikopterlerle saldırılar düzenlediği ifade edilen raporda, 2022'in son 6 ayında muhalif gruplara yönelik 135 hava saldırısı gerçekleştirildiği ve Eylül 2022'den itibaren bu saldırıların yükselme eğiliminde olduğu aktarıldı.

Raporda, Myanmar ordusunun, hakimiyeti sağlamakta zorlandığı bölgelerde hava saldırılarına ağırlık verdiği ve buna bağlı olarak da sivil yerleşim noktaları, okullar ve ibadet yerlerinin tahrip edildiği bildirildi.

Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

2 bin 901 kişi öldü, 143 kişi idam cezasına çarptırıldı

Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşunun (AAPP) verilerine göre, Myanmar ordusunun, darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 282'si çocuk 2 bin 901 kişi hayatını kaybetti. Darbeden bu yana 17 bin 525 kişi gözaltına alındı, 13 bin 719 kişi ise içeride tutuluyor.

Askeri mahkemeler, 143 kişi hakkında idam kararı verdi.

Askeri yönetime muhalif olanlar için şemsiye örgüt işlevi gören ve kendisini ülkenin meşru hükümeti sayan Ulusal Birlik Hükümeti'nin (NUG) ocak ayındaki açıklamasında, çoğunluğu çocuk olmak üzere 460 kişinin Myanmar ordusunun hava saldırılarında hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Myanmar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title