Haberler

Muş'ta Öğrenme ve Bilim Şenliği

Muş'ta, Öğrenme ve Bilim Şenliği düzenlendi.

Muş'ta, Öğrenme ve Bilim Şenliği düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Öğrenme ve Bilim Şenliği, Muş Belediyesi Otoparkında yapıldı.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, öğrenme ve bilimsel hareket etmenin her şeyin başı olduğunu söyledi.

İnsanların hayatını kolaylaştıran her şeyin, bir takım bilimsel gerçekler ve buluşlar sayesinde olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimiz buyurur ki, 'Eğitim beşikten mezara kadardır, ilim öğreniniz.' Bu hem bir tavsiye hem de bir emir olarak anılabilir. Bugün çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamak için hiçbir sebebimiz yok. Elinizde her türlü imkan var. ve yine mademki bir harf öğretenin kırkı yıl kölesi oluyoruz bize her işi öğreten bizleri bu seviyeye gelmesini temin eden bu öğretmenlerimize olan bağlılığımız ve onlara olan borcumuzu hesap edin. Çağdaş medeniyetler seviyesine gelebilmek ancak ve ancak bilim düzeyinin arttırılması ile mümkündür."

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise eğitimin sadece bilgi aktarımı olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitim, bütüncül bir anlayışla insan yetiştirme sanatıdır. Dünya açık medeniyet çağını yaşamaktadır. Bu çağda rekabet mahalli değildir, küreseldir çünkü medeniyetlerin artık duvarları, kapıları ve pencereleri yoktur. Dışa kapalı medeniyetlerin dönemi bitmiştir. Bu yüzden eğitim sistemimiz de bu çağın gereklerine göre yeni nesillerimizi küresel rekabete hazırlayacak şekilde yeniden evrensel medeniyet yarışma katılabilmesi, yeni nesillerin, yeniçağın gerektirdiği, kaliteli bir eğitim almasına bağlıdır."

Törende, okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayanlara da sertifikaları verildi.

Açılışa, Cumhuriyet Başsavıcısı Ömer Mete, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ercan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman ile okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Aziz Yıldırım Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title