Haberler

Çocuklarını terör örgütünden kurtarmak isteyen aile sayısı 40'a yükseldi

Güncelleme:

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan aile sayısı 40 oldu.

Çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren Muşlu aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi devam ettirdi.

Varto ilçesinde lise okuyan yeğeninin 9 yıl önce ablasının yanında kandırılarak dağa götürüldüğünü belirten amca Erdal Sağlam da kentte her hafta eylem yapan ailelere katıldı.

Sayıları 40'a yükselen aileler, HDP il binası önünde bir araya gelerek "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmeyen anne ve babalar, HDP'ye tepki gösterdi, çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Annelerden Gülbahar Teker, sayılarının her hafta arttığını söyledi.

Evlatlarına kavuşmanın hayalini kurduklarını belirten Teker, "Çocuğumuzu getirip bize teslim etsinler. Oğlum Muhammet, sesimi duyursan gel teslim ol. Gelsinler teslim olsunlar. Bu HDP, PKK bizden ne istiyor? Çocuklarımız dağda kalmasın, anne babalar artık ağlamasın. Biz, HDP'yi istemiyoruz. Anne babalar kazanacak buna inanıyoruz." dedi.

Anne Şahinaz Özcan ise oğluna kavuşuncaya kadar HDP önündeki eyleme devam edeceğini anlattı.

Oğlundan teslim olmasını isteyen Özcan, "6 yıldır sen kayıpsın hiçbir haber almamışım. Var mı, yok mu bilmiyorum. Çocuklarımız için buradayız. Tüm çocuklar gelinceye kadar eyleme devam edeceğiz. Onların da çocukları var, bir saat çocukları eve geç gelse ne diyorlar? Oğlum sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Senin ne işin var orda." ifadelerini kullandı

Aileler, bir süre partinin il başkanlığı önünde slogan atarak oturma eylemi yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Muş PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title