Haberler

Muhteşem Yüzyıl'dan Tarihe Damgasını Vuran Muhteşem İzler

Güncelleme:

Ekranların efsane dizisi "Muhteşem Yüzyıl"ın final bölümüne sayılı günler kala, muhteşem imparatorluğun çağımıza bıraktığı görkemli izler İstanbul'un Fethi'nin 561.yılında ressam Afet Yayla'nın tuvalinde yeniden hayat buluyor.

Kanuni'nin Annesi, Eşi ve Kızı Bir arada

34 parçadan oluşan resim sergisi "harem", "kutsal emanetler" ve "savaş" olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. Karışık yağlıboya tekniği ile hazırlanan birbirinden ihtişamlı eserlerde altın zırhlar, miğferler, kalkanlar, savaş baltaları, sultanın kılıcı, Kaşıkçı elması, çini eserler, padişah tuğralarının yanı sıra bir döneme damgasını vuran valide sultanların portreleri dikkat çekiyor. Muhteşem imparator Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Ayşe Hafsa Sultan, eşi Hürrem Sultan ve kızı Mihrimah Sultan'ın portrelerinin ve onlara ait eşyaların resmedildiği sergide "Harem" bölümü tüm ihtişamıyla göz alıyor.

Fatih'ın Kılıcı ve İhtişamın Doruk Noktası: Kaşıkçı Elması

Fatih Sultan Mehmet'in kılıcının yanı sıra Kaşıkçı elması gibi imparatorluk döneminin birbirinden değerli kutsal emanetleri ve zengin kültürel hazineleri, İstanbul'un Fethi'nin 561.yılında Afet Yayla'nın tuvalinde yeniden yorumlanıyor. Ressam Afet Yayla, "Tarihten İzler"de sanatseverleri, bir yandan Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamını, bir yandan da savaşların en önemli parçalarını oluşturan o zırhların, kalkanların arkasında saklı kalan, ödenilen ağır bedellerin  izlerini aramaya davet ediyor. Teşvikiye'deki Derinlikler Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşan sergi, 7 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan İstanbul Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title