Haberler

Muhammediye Camisi Dualarla İbadete Açıldı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde hayırseverler tarafından yapıtırılan Muhammediye Camisi dualarla açıldı.

Hayırsever Cemil Koç tarafından yapımı tamamlanan Selvilitepe Mahallesi'nde bulunan Muhammediye Cami, düzenlenen bir tören ile dualar eşliğinde ibadete açıldı. Okunan Kur'an tilavetinin ardından açılış konuşmasını hayırsever Cemil Koç yaptı. Hayırsever Koç yaptığı konuşmada, "Benim bir hayalim vardı. O da bir cami yapıp ibadete açmaktı. Çok şükür yüce Rabbim benim bu hayalime kavuşmamı sağladı. Muhammediye Camii'nin yapımında bizlere desteğini esirgemeyen başta Turgutlu Belediyesi'ne ve diğer tüm yardımseverlere çok teşekkür ediyorum Allah onlardan razı olsun. Camimiz hayırlı olsun" dedi. Ardından söz alan Turgutlu Müftüsü Nizamettin Doğan, "Mülkiyeti Turgutlu Belediyesi'ne ait olan bu arsa toplam 3 bin 190 metrekaredir. Alt yapı çalışmaları Turgutlu Belediyesi tarafından yapıldı ve halen daha yapılmaya devam ediyor. Caminin büyük bir kısmını ise hayırseverimiz Cemil Koç amcamız tamamladı. Allah kendisinden razı olsun. Destek verenlere de teşekkür ediyorum. Camimiz hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, "Allah öncülük edenden, bugün burada olan herkesten razı olsun. Hayırlarını ve dualarını kabul etsin. Ayrıca buranın temelinin kazılmasından, inşaasına, temizliğinden, boyamasına, saymakla bitiremeyeceğimiz iş ve hizmetlerine kadar alın teri döken işçilerimize, titizlikle çalışan değerli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah onlardan da razı olsun. Dileğim o dur ki Yüce Rabbim bizlere cenaze namazları değil, şükür namazları, bayram namazları kıldırmayı nasip etsin. Kıyamete kadar camimizin dimdik ayakta durmasını ve cemaatle dolmasını nasip eylesin. Değerli dostlarımızla, kardeşlerimizle, çoluğumuz çocuğumuzla, cemaatimizle birlikte alnımızı secdeye değdirmeyi nasip etsin. Camilerimize namahrem eli değmesin, ezan sesleri bu topraklar üzerinde ebediyen inlesin. Vatanımızı ve milletimizi ilelebet daim kılsın. Son olarak 'Ezan susmaz bayrak inmez' diyerek, bu camimizden yükselecek duaların Yüce Allah katında kabulünü diliyor, bu vesileyle sevdiklerimize sıkı sıkı sarılacağımız, yetimi, fukarayı, garipleri tebessümlerimiz ve yardımlarımızla aydınlatacağımız, bayram coşkusunu en manevi hazda yaşayacağımıza inandığım Mübarek Kurban Bayramı'nızı en kalbi, en içten duygularımla kutluyor, ibadetlerimizin Yüce Allah katında kabulünü niyaz ediyorum" diye konuştu.

Başkan Şirin'den sonra konuşan İl Müftüsü Sinan Cihan hayırsever Cemil Koç'a Turgutlu'ya kazandırdığı Muhammediye Camii için teşekkür ederken, son olarak söz alan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan da, "Muhammediye Cami'nin yapımında başta Cemil Koç amcamız olmak üzere her kim bir taş üstüne taş koyduysa Allah ondan razı olsun. Camimiz mahallemize, Turgutlu'muza hayırlı olsun" dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Turan, Belediye Başkanı Şirin, Müftü Doğan, hayırsever Koç'a çeşitli hediyeler takdim etti. Kesilen kurdelenin ardından akşam namazının kılınmasıyla program sona erdi.

Cami'nin açılış törenine Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammed Evren, Turgutlu İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, hayırsever Cemil Koç ve ailesi ile cami imam hatipleri ve vatandaşlar katıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgutlu Belediyesi Turgay Şirin Uğur Turan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title