Haberler

MUĞLA Oltayla 13 kilo 890 gramlık trança balığı yakaladı

Güncelleme:

Oltayla 13 kilo 890 gramlık trança balığı yakaladıMUĞLA'nın Ula ilçesinin 'sakin şehir' ünvanlı mahallesi Akyaka'da, 39 yaşındaki itfaiye eri Erdem Yalçınkaya, olta ile 13 kilo 890 gramlık trança balığı yakaladı.

Oltayla 13 kilo 890 gramlık trança balığı yakaladı

MUĞLA'nın Ula ilçesinin 'sakin şehir' ünvanlı mahallesi Akyaka'da, 39 yaşındaki itfaiye eri Erdem Yalçınkaya, olta ile 13 kilo 890 gramlık trança balığı yakaladı. Yalçınkaya, 100 metre derinlikten güçlükle tekneye çektiği 1 metre boyundaki trança balığının görüntü ve fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ula'da itfaiye eri olarak çalışan 39 yaşındaki Erdem Yalçınkaya, geçen hafta sonu şafak vakti arkadaşı kaptan Cemil Şahin ile olta ile balık tutmak için tekne ile Gökova koyundan denize açıldı. 'Slow jigging' denilen yöntemle hassas, sahte yem takılı oltasını teknenin kıç kısmından denize atan Yalçınkaya beklemeye başladı. İki saat kadar sonra Yalçınkaya'nın oltasına büyükçe bir balık takıldı. Yalçınkaya oltasını sarıp, bırakarak yakaladığı 13 kilo 890 gramlık trança balığını, 22 dakika süren bir mücadelenin ardından güçlükle tekneye çekmeyi başardı. 1 metrelik balığın güçlükle tekneye alındığı o anları kaptan Cemil Şahin, cep telefonu an be an görüntüledi. Yakalanan dev balıkla hatıra fotoğrafı da çektiren iki arkadaş, avlanmaya devam etti. 40 santimetre boyunda lagos ile çipura ve mercan cinsi balıklarda tuttu. Havanın karmasıyla birlikte iki arkadaş Akyaka Mahallesi'ne dönüp, buradaki Balıkçılık Kooperatifi'ne uğradı. Burada dev trançaya bin 200 lira fiyat biçildi. Ancak Yalçınkaya, balığı satmadı.

DHA muhabirine açıklama yapan itfaiye eri Erdem Yalçınkaya, Amatör balıkçılık benim ve dostlarımın vazgeçilmez hobisi. Her hafta sonu mutlaka şafak vakti denize açılırız. Olta ile yakaladığım trança şimdiye kadar sahte yemle tuttuğum en büyük balık. Ramazan ayındayız. Tuttuğum balıkları çevremde bulunan dostlarımla paylaştım. Kalanı ailemle beraber yedik. Olta balıkçılığı hobim ile tüm sıkıntı ve sorunlarımı unutuyorum. Herkese tavsiye ederim dedi.

Yalçınkaya, dev trança balığının fotoğrafı sosyal medya hesabından, Türkiye'de sahte yem takılmış olta ile tutulan en büyük trança balığı rekoru notuyla paylaştı. Yalçınkaya'nın bu paylaşımını yüzlerce kişi beğenip, Boş şanslar. Bereketin hep devam etsin yazarak paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İtfaiye Akyaka Ula Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title