Haberler

Muğla Güvercinlik Res'te Mahkemeden Çevrecileri Sevindiren Karar

Güvercinlik RES'te mahkemeden çevrecileri sevindiren karar

MUĞLA 1. İdare Mahkemesi, Bodrum'un Güvercinlik, Çamlık, Kumköy ve Yalıçiftlik mahallelerinin tepelerine kurulmak istenen RES Projesi'ne, Muğla Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen ÇED gerekli değildir kararının iptaline karar verdi. Karar çevrecileri ve köylüleri sevinirdi.

Bodrum'da Güvercinlik, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kumköy mahallelerinin tepelerine Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali Projesi ile ilgili olarak Muğla Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün verdiği ÇED gerekli değildir kararının iptali için açılan davada, Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından karar verildi. Mahkemenin kararında, Rüzgar potansiyeli açısından yetersiz olduğu, alanda korunması gereken kültür varlıkları bulunduğu, dolayısıyla faaliyet alanı ile ilgili şehir bölge planlama, enerji, inşaat, arkeolojik ve çevresel açıdan uygun olmadığı anlaşıldığından dava konusu işlem hukuka uygun bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliği ile karar verildi denildi. Konuyla ilgili olarak, kırsal Çamlık Mahallesi'nde, Bodrum Çevre Platformu tarafından Çamlık Mahallesi Muhtarı Mehmet Kahraman, çevreci avukat Remzi Kazmaz, CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Akın Üstündağ'ın da katılımıyla açıklama yapıldı. Muhtar Kahraman, 2015 yılında Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne açmış olduğumuz davada, Kumköy,Yalıçiftlik ve Çamlık muhtarımız da birlikte açmış olduğumuz davada iptal kararı verilmiştir. Biz RES'lere karşı değiliz. Sadece RES'lerin yanlış yere yapıldığını ima etmek istedik. Çünkü mahallemiz ok güzel bir yer. İnsanlar mahallemizdeki doğal güzelliği görmeye geliyorlar. Arkeolojik alanlarımızın, çam ormanlarımızın kesilmesini istemiyoruz. Onun için karşı geldik, inşallah mahallemiz için hayırlı bir karar olmuştur dedi. Avukat Remzi Kazmaz da medeniyetlerin kavşağı Bodrum'un dört bir yanına RES'lerin kurulmaya çalışıldığını belirterek Bodrum halkı hiçbir zaman karşı olmadı ama kuruldukları yaşam alanları ya ormanın içerisinde veya tarihi ve kültür varlıklarının tam tepesinde. O nedenle önce Akyarlar'da iptal ettirdik. Şimdi de Güvercinlik RES'ler iptal oldu. ÇED raporlarının bakanlık tarafından veya resmi kurumlar tarafından hazırlanması gerekir. Bir kez daha bu ispat oldu. ÇED raporunda buraların Türkiye'nin en güzel rüzgar esen yeri olarak anlatırken, gelen bilirkişiler 'RES için rüzgar yetersiz' dediler. ÇED raporlarında tarihi ve kültür varlıklarından bahsedilmezken bilirkişi raporlarında buralarda tarihi ve kültür varlıklarının arkeolojik anlamda SİT alanlarının varlığından bahsettiler. Ormandan bahsettiler. Bu rapor sadece buraya özgü değil. Ucuz ÇED raporları ile beraber Ege'nin kıyılarını yağmaladılar. Artık, 'Dur' diyoruz dedi. Milletvekili Demir ve çevreciler, daha sonra çevredeki vatandaşların yanına giderek konuyla ilgili bilgi vermeyi sürdürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güvercinlik Kumköy Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title