Haberler

Muğla'da AK Parti'nin Geçersiz Oyların Yeniden Sayılması İçin Yaptığı Başvuru

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, geçersiz oyların fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını belirterek, "7 ilçemizde olumlu karşılandı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, geçersiz oyların fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını belirterek, "7 ilçemizde olumlu karşılandı. 6 ilçede ise başvurularımız reddedildi. Sayım yapılan ilçelerde AK Parti'ye yazılması gereken oylar olduğunu gördük ve bu oylar hanemize işlendi." dedi.

Mete, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan ve geçersiz olarak kayıtlara giren oyların Muğla'da bir önceki seçimlere oranla çok fazla olduğunu, ardından tüm ilçelerde geçersiz oyların yeniden sayılması için başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını belirten Mete, "Geçersiz oyların fazla olmasından dolayı 13 ilçe seçim kuruluna başvuruda bulunduk. 7 ilçemizde olumlu karşılandı. 6 ilçede ise başvurularımız reddedildi. Sayım yapılan ilçelerde AK Parti'ye yazılması gereken oylar olduğunu gördük ve bu oylar hanemize işlendi. Reddedilen ilçe seçim kurullarına tekrar talepte bulunduk. CHP'nin sayım yapılmasın talebi onaylandı. YSK Pazartesi günü karar verdi ve sayım sonucu 64 oy hanemize yazıldı. Bu şekilde üçüncü milletvekilini 684 farkla kaybettik. 67 oyu düşünce bu rakam 617'ye düştü." diye konuştu.

Mete, Türkiye genelinde AK Parti oylarına bakıldığında Muğla'da oy kaybı yaşamadıklarını kaydetti.

Milletvekili Yelda Erol Gökcan da 25 yıl aradan sonra Muğla'nın ilk kadın milletvekili olmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini, yerel seçimler için bugün itibarıyla çalışmaya başlayacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Kadem Mete Ak Parti Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title