Haberler

MUĞLA Bodrum Limanı'nda son dokunuşlar yapılıyor

Güncelleme:

Bodrum Limanı'nda son dokunuşlar yapılıyor BODRUM Limanı'nda Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce 20 bin metrekarelik alanda yapılan liman alt yapı meydan düzenlemesi çalışmasında elektrik ve su bağlantıları yapıldı.

Bodrum Limanı'nda son dokunuşlar yapılıyor BODRUM Limanı'nda Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce 20 bin metrekarelik alanda yapılan liman alt yapı meydan düzenlemesi çalışmasında elektrik ve su bağlantıları yapıldı. 20 bin metrekarelik alanda andezit taşı uygulanacak 250 metrekarelik bir alanın kaldığı ve çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanacağı öğrenildi. Limanın 1 Temmuz'da açılması bekleniyor.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum'da Muğla Büyükşehir Belediyesi 20 bin metrekarelik alanda liman altyapı ve meydan düzenlemesine başladı. 15 Haziran itibarıyla liman içindeki 62 pedestal bağlantısı yapılarak limana elektrik ve içme suyu verildi. Limanda bulunan tekne ve yatlar düzenli elektrik, su ve alt yapı sistemine kavuştu. Bodrum Yat Limanı Meydan çalışmasında 10 bin 500 metrekarelik kaplama da tamamlandı. Meydanda andezit kaplanacak yaklaşık 250 metrekare alanın kaldığı ve çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Liman meydan düzenlemesinde, Bodrum halkının isteği üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce zemin kaplaması olarak Andezit Taşı döşendi. Ancak yapılan yazışma, onay ve malzeme temini nedeniyle döşeme 45 gün gecikmeli olarak yapıldı. 212 AYDINLATMA DİREĞİ DİKİLDİ

Bodrum'daki liman alt yapı meydan düzenlemesinde 62 pedestal bağlantısının yanı sıra 241 aydınlatma direğinin 212'si dikildi. 2 Bin 500 metre karelik yeşil alan içinde 1100 metrekare ve 360 metrekarelik oyun parkı bulunuyor. Limanda, oyun parklarının kurulumu tamamlandı ve kauçuk kaplamalarına başlandı. Bodrum Limanı Meydan Düzenlemesi kapsamında içme suyu, yangın suyu, atık su, elektrik ve fiber bağlantı hatları tamamlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce yenilenen Bodrum Limanı'nın hazırlıkları, 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak olan tekne ve otel rezervasyonlarına yetişecek şekilde tamamlanıyor. Bu konuda görüşlerini belirten dernek başkanları ve tekne kaptanları çalışmadan dolayı memnun olduklarını ve bu çalışmanın limanı modern bir yapıya kavuşturduğunu belirtti.

'BODRUM'UN VE LİMANIN BU ONARIMA İHTİYACI VARDI'

İlçenin Türkiye ve Muğla için çok önemli olduğunu vurgulayan Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç bakım ve onarımın liman için şart olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Yüksek sezonda 5 bin hareketli tekne trafiği var. Bodrum'da limanlarımızın da daha modern, daha şık ve Bodrum markamıza uygun şekilde olmasını önemsiyoruz. Bodrum'da yapılan hizmette taş üstüne taş koyan herkesi destekliyoruz. Bodrum Limanının bakım ve onarımı şarttı. Limanın yenilenmesi hep gündemimizde vardı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız limanın ihalesini yaptı. Gerekli olan bir çalışmaydı. Limanın altyapısı günün yapısına ayak uyduramayacak bir durumdaydı. Kimsenin öngöremediği pandemi süreci yaşandı. Büyükşehir Belediyesi gerekli kontrolleri yaptı. Bodrum'a gelen misafirlerimizin limanın yeni yüzüyle Bodrum'a yakışır bir biçimde hizmet verecek. Bodrum'un ihtiyacı olan bir inşaattı. Ayrıca yurt dışından gelecek olan tekneler için gümrüklerin 1 Temmuz itibarıyla açılacağı öngörülüyor. Bu nedenle herhangi bir sorun veya mağduriyet yaşamadık."

'ARTIK KANALİZASYONUMUZ DÜZGÜN ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR'

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, "Daha önce limanımızda çok büyük sıkıntılar vardı. Kanalizasyon önceden çok kötüydü. Kokudan durulmuyordu. Önce onu yaptılar. Önceden teknelere elektrik ve su yetmiyordu. Limandaki lambalar bile açılmıyordu. Artık kanalizasyonumuz düzgün şekilde çalışıyor. Elektrik ve suyumuzda verildi. Liman altyapısı güzel oldu. Bundan sonra sıkıntı yaşamayız. Bodrum'a yatırımların devamını bekleriz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title