Haberler

MOTOSİKLETÇİLER 'MOTORCU DOSTU BARİYER' İSTİYOR

Güncelleme:

SULTANGAZİ'de gazeteci ve radyocu Rauf Gerz'in motosiklet kazasında hayatını kaybetmesiyle 'katil bariyer' olarak adlandırılan bariyerler tekrar gündeme geldi. Kask ve diğer tüm koruma teçhizatlarını kullanmalarına rağmen kaza sırasında bıçak etkisi yapan bariyerlerle ilgili İstanbul'da 96 riskli nokta tespit ettiklerini belirten Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, "Riskli bölgelerde uygulanacak küçücük bir önlemle canlar kurtulacak. Motorcu dostu bariyerlerle kaplanırsa korkuluklar, ölümler inanın yüzde 90 azalacak. Maalesef çok feci şekilde can veriyoruz" dedi.

Gazeteci ve radyocu Rauf Gerz, önceki gün, Sultangazi TEM Otoyolunda otomobilin çarpmasıyla motosikletiyle bariyerlere savrularak hayatını kaybetti. Gerz'in ölümünün ardından kask ve diğer tüm koruma teçhizatlarını kullanmalarına rağmen motosiklet sürücüleri üzerinde bıçak etkisi yapan 'katil bariyerler' tekrar gündeme geldi. Motosiklet sürücüleri, 'katil bariyerler' ile ilgili yetkililerden çözüm bekliyor.

'BARİYER KONUSU ÇOK BÜYÜK BİR RİSK'

Alınabilecek önlemlerle çok sayıda can kurtulacağını belirten Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, "Önemli bir değerimizi kaybettik. Radyocu, haberci, motosiklet konusunda çok bilinçli bir insandı. Çok üzgünüz. Dün Türkiye'de 5 kişi motosiklet kazalarında hayatını kaybetti. Bariyer konusu çok büyük bir risk ve çok basit bir önlem alınarak bu canlar kurtulabilir. Yetkililerden özellikle rica ediyorum. Riskli bölgelerde uygulanacak küçücük bir önlemle canlar kurtulacak" diye konuştu.

'MAALESEF ÇOK FECİ ŞEKİLDE CAN VERİYORUZ'

Motosiklet kullanıcılarının sayısının her geçen gün arttığına değinen Özsoy, "Bariyerler otomobiller için dizayn edilmiş yükseklikte. Bununla ilgili bir durum yok. Fakat altındaki dikmeler, motosikletçi kaza yaptığı zaman yere düşüyor. Yerde sürüklenerek, bariyerlere doğru gittiği zaman o dikmeler satır etkisi gösteriyor. Maalesef çok feci şekilde can veriyoruz. Uzuvlarımız kopuyor. Kan kaybından ölüyoruz ya da kafamız, kolumuz, bacağımız kopuyor. Türkiye'de sayımız 3.5 milyonu geçti ama bununla ilgili yeterli bir önlem alınmadı" ifadelerini kullandı.

RİSKLİ 96 NOKTA

İstanbul'da motosikletçiler için 96 riskli alan belirlediklerini ifade eden Özsoy, "Motorcu dostu bariyerlerle kaplanırsa korkuluklar, ölümler inanın yüzde 90 azalacak. Bu kadar ciddi bir şeyden bahsediyorum. Bu konuda sabrımız kalmadı, ölümler artık olmasın. İstanbul'da bizim belirlemiş olduğumuz 96 riskli nokta var ama bunların tamamının kapanmasına gerek yok. Maliyetli de değil" diye konuştu.

"BARİYERLERDE TAMPON OLSAYDI YAŞAYABİLİRDİ."

İstanbul Yıldızları Motosiklet Kulübü Kurucu Başkanı Hüseyin Çelik, TEM Otoyolu'nda Gerz'in hayatını kaybettiği nokta için yetkilerden çözüm beklediklerini söyleyerek, "Ayrımı uzun bir nokta. Kazaya sebebiyet veren şahıs maalesef son anda karar verdiği için yolunda devam eden arkadaşımızı altına alarak sürüklüyor. Bu dikmelere çarpmasına neden olmuş. Burada acı bir durum var. Bariyerlerde tampon olsaydı yaşayabilirdi" dedi.

Motosiklet sürücü Gökhan Şen de "Sırf bu sebepten çocuklar babasız, anneler evlatsız kalıyor. İstediğimiz tek şey buralara bariyer yapılması. Sırf bunlar yüzünden hayatımızdan oluyoruz. Katil bariyer istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title