Haberler

Molla Yahya Toprağa Verildi

Menzil Cemaati Önderlerinden Molla Yahya Olarak Bilinen Şeyh Yahya El Abbasi El Haşimi, Kocaeli'nin Gebze İlçesine Bağlı Tepecik Köyünde Toprağa Verildi.

Menzil cemaati önderlerinden Molla Yahya olarak bilinen Şeyh Yahya El Abbasi El Haşimi, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Tepecik köyünde toprağa verildi.

Tuzla'da vefat eden Haşimi'nin naaşı, çok sayıda insanın katıldığı cenaze namazının ardından Gebze'nin Tepecik köyünde bulunan annesinin mezarı yanına defnedildi. Molla Yahya'nın vefatından sonra yerine varisi olan oğlu Hamid Abbasi El Haşimi geçti. Haşimi'nin vefatıyla ilgili açıklama yapan Niyazi Şahin, "İnsanlara ve İslamiyet'e büyük hizmetlerde bulundu. Vatanını, milletini seven büyük bir zattı. Allah rahmet eylesin" dedi.

1940 Batman Kozluk doğumlu olan Molla Yahya, ilk tahsilini babasından aldı. Daha sonra Şeyh Seid Abdulhakim El Hüseyin'in yanında yetişen Molla Yahya, Seyid'in 1972'de vefat etmesinden sonra oğlu Muhammed Raşid'den ders aldı. 1986'da icazet aldıktan sonra Çamlıca'da Buhara İlim Hizmet Vakfı'nda talebe yetiştirmeye başladı.

(MEA-MŞ-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title