Haberler

Molla Mustafa Barzani Mezarı Başında Anıldı

Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani, ölümünün 37'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani, ölümünün 37'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Amerika'nın Başkenti Washington'da 1 Mart 1979 tarihinde hayatını kaybeden Molla Mustafa Barzani, soyadını taşıyan Barzan Bölgesi'ndeki mezarı başında anıldı. Anma törenine Kürt sanatçı Şivan Perwer, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan ile birlikte, dünyanın bir çok ülkesinden gelen çok sayıda kişi katıldı. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin temsilcisi Xalat Barzani'nin gelen misafirleri karşılamasıyla başlayan tören, Barzan Bölgesi Tören Düzenleme Komitesi Başkanlığı'nın organize ettiği konuşmayla devam etti.

Anma töreni ardından gazetecilere konuşan Kürt sanatçı Şivan Perwer, Mustafa Barzani, dünyadaki en iyi kahramanlardan biri olduğunu söyledi. Konuşmasında Türkiye'deki çatışmalara değinen Perwer, şöyle devam etti:

" Türkiye'de kanlı savaşın bitmesini istiyorum. Bu savaş ile ne ekonomik, ne sosyal, nede adaletin ilerleyeceğine inanmıyorum. Türkiye'nin gerçekten değişmesi lazım. Birileri Kürd'ü Türk'e kırdırıp, Kürd'ü Türk'e karşı savaştırıyor. İşte bu yüzden savaşın bitmesi lazım. Ama diğer taraftan da adalet yok, Kürtler'e eşit hakların tanınması, Türkler'in de eşitliğe, dostluğa ve kardeşlik düşüncelerine sahip olması lazım. Devletin de böyle düşünmesi gerekiyor. Türkler artık imparatorluk değil ve Suudiler'i yanına alarak siyaset yürümez. Ölümle, savaşla insanlar bitmez. Kürtler de savaş ile bitmez, tam aksine daha da direngen olur. Bütün insanlığın dünyada yaşam hakkı vardır. Kürtler'in de Türkler'in de, diğer tüm insanların da kendi özleriyle, dilleriyle yaşam hakkı vardır. Mesele tüm eğitim Türkçe'dir. Oysa Kürtçe eski ve mükemmel bir dildir ve Kürtçe'yi birkaç yüz değil, milyonlar konuşuyor. Yaklaşık 50 milyon insan Kürtçe konuşuyor. Türkiye halklarını sevgi, saygı ile selamlıyor ve adalet, adalet ve eşitlik diliyorum." - Erbil

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title