Haberler

Modanın başkenti Milano için gezi rehberi

Güncelleme:

Dünya çapında modanın başkenti olarak bilinen Milano, bir milyonu aşan nüfusu ile İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya Bölgesi'nde yer almaktadır. Görkemli tarihi yapıların, modern binalar ile harmanlandığı Milano, bu bakımdan Avrupa'nın geleneksel şehirlerinden ayrılmaktadır. Geçmişinin MÖ 600 yıllarına dayandığı kent, tarihi boyunca sanat, mimari ve endüstri alanlarında öncü olmuştur.

Bu bağlamda Milano, İtalyan Rönesansı'nın mimarlarından biri olarak kabul edilmektedir. Gezip görülebilecek pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Milano, özellikle sanat galerileri ile ünlüdür. Şehrin otantik sokaklarında unutulmaz deneyimler yaşamak ve geçmişine dair izleri keşfetmek isteyenleri Milano'da pek çok farklı destinasyon beklemektedir.

Modanın kalbi Milano'da gezilecek popüler yerler

Milano, sahip olduğu görkemli geçmişinin günümüze yansımasını sunan birçok esere ev sahipliği yapmaktadır. Bu açıdan Milano gezilerine, şehrin tarihi açıdan önemli destinasyonlarından başlamak en doğru seçenek olacaktır. Milano gezi rehberi kesinlikle şehrin ünlü meydanı Piazza Del Duomo ile başlamaktadır.

Gün boyunca kalabalık olan meydan, adını İtalya'nın en büyük kiliselerinden olan Duomo di Milano'dan almaktadır. Gotik mimariye sahip olan Duomo di Milano'nun 1386 yılında yapımına başlanmış; ancak tamamlanması tam 519 sene sürmüştür.

Milano'nun moda ve alışveriş konusunda dünya öncüsü olduğunu adeta ispatlar nitelikte olan Galleria Vittorio Emanuele II, 1865 ile 1877 yılları arasında yapılmıştır. Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden olan yapının içerisinde günümüzde hizmet veren birçok ünlü marka ve butik mağaza bulunmaktadır.

Milano'nun Piazza Castello bölgesinde bulunan Sforzesco Şatosu, sanatın ve tarihin iç içe olduğu destinasyonlardan biridir. 15. yüzyılda inşa edilen şato, günümüzde Milano'da birçok farklı alanda hizmet veren müzelere ev sahipliği yapmaktadır.

Şatoya bağlı Rocchetta ve Ducal yapılarında yer alan müzelerde Antik Çağ Sanatları, Müzik Aletleri, Mısır Arkeolojisi bölümlerinin yanı sıra pek çok resim galerisi bulunmaktadır. Şehirde müze gezilerine devam etmek isteyenler için Triennale di Milano, Museo Poldi Pezzoli ve Teatro alla Scala gibi seçenekler bulunmaktadır.

Sergi ve kültür etkinlikleri için Milano'da eskiden kraliyet sarayı olarak faaliyet gösteren Palazzo Reale tercih edilebilmektedir. Şehrin doğasını keşfetmek isteyenler, ortalama 5 bin metrekarelik yeşil alandan oluşan Orto Botanico di Brera'yı ziyaret edebilmektedir.

Milano Üniversitesi'ne bağlı bir arazi üzerinde yer alan park, rengarenk çiçekleri ve uzun yürüyüş yollarıyla şehrin kalabalığından uzaklaşmak için keyifli bir alternatif olarak değerlendirilebilmektedir.

Milano'da mutlaka tadına bakılması gereken lezzetler

Milano, sanat ve moda konusunda her ne kadar öncü olsa da kendine has mutfağı ile de ünü tüm dünyaya yayılmış bir şehirdir. İtalyan mutfağı denilince akla ilk gelenlerden olan pizza ve makarna dışında Milano'da özellikle gurmelere hitap eden pek çok seçenek bulunmaktadır.

Milano'nun en meşhur yemeği risotto alla milanese, pirinç, safran ve ilik kullanılarak yapılan eşsiz bir lezzettir. Şehirdeki neredeyse tüm restoranlarda servis edilen bu yemeğin yanında genellikle şarap ve et suyu ile marine edilen osso buco önerilmektedir.

Kırmızı et sevenler için Milano'da denenmesi gereken lezzetler arasında cotoletta alla milanese öne çıkmaktadır. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için önerilen Milano'ya özgü ana yemekler arasında ise cassoeula ve minestrone alla milanese bulunmaktadır. Milano'nun ünlü tatlılarından tiramisu, panettone ve pandoro da yemeklerin sonunda lezzet patlaması yaşamak isteyenlere tavsiye edilen seçeneklerdendir.

Milano'nun eğlenceli gece hayatı

Milano'da gece hayatı kapsamında birçok bar, restoran ve gece kulübü hizmet vermektedir. Hafif müzik eşliğinde keyifli sohbetler edilebilen mekanların yanı sıra sabahın ilk ışıklarına dek dans edilebilen işletmelerin hizmet verdiği Milano'da eğlence hayatı saat 19.00 civarında başlamaktadır. Bu saatlerde aperatif lezzetlerin sunulduğu mekanlar tercih edilirken, 10.00 itibariyle gece kulüpleri misafirlerini kabul etmeye başlamaktadır.

Milano'da eğlence mekanları şehir merkezindeki alternatiflerin yanı sıra Via Paolo Lomazzo ve Corso Como bölgelerinde yer almaktadır. La Chiesetta, Moscow Mule Bar, Lab Milano Cocktail Bar ve Bobino Club, Milano'da gece hayatına yön veren mekanlar arasında gösterilmektedir.

Keyifli bir alışveriş deneyimi sunan Milano'dan alınabilecek hediyeler

Eşsiz müzeleri, ilgi çekici sanat galerileri ve eğlenceli gece hayatının yanı sıra Milano, özellikle alışveriş seçenekleriyle ünlüdür. O kadar ki yıl boyunca milyonlarca turist, dünyanın dört bir yanından Milano'ya yalnızca alışveriş yapmak için akın etmektedir.

Modaya yön veren yapısı ile ünlü olan Milano'da birbirinden ünlü giyim, parfüm ve dekorasyon markalarının yanı sıra butik mağazalar da hizmet vermektedir. Başta Galleria Vittorio Emanuele II olmak üzere Rinascente Milano Piazza Duomo ve Prada Milano Galleria Uomo gibi alışveriş merkezleri Milano'da alışverişin kalbinin atığı yerlerdir.

Bunların yanı sıra Quadrilatero d'Oro ve çevresinde sıralanan butik mağazalar da misafirlerine birbirinden farklı seçenekler sunmaktadır. Milano'dan alınabilecek hediyelik eşyalar arasında şık kıyafet, ayakkabı, kemer ve çanta gibi alternatifler bulunmaktadır. Yöresel şarap, özel peynir çeşitleri ve benzersiz tada sahip çikolatalar da turistlerin Milano'dan sevdiklerine hediye olarak alabilecekleri gıda ürünleri arasında yer almaktadır.

Aynı zamanda Milano'daki ünlü tarihi yapıların resmedildiği anahtarlık, buzdolabı magneti ve çeşitli süs eşyaları da tatil dönüşü tercih edilebilen hediye seçenekleri olarak ön plana çıkmaktadır.

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

alışveriş Milano İtalya Moda Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title