Haberler

SPOR Mircea Lucescu: Oyuncuları Ukrayna'dan çıkarmayı ve Bükreş'te bir spor merkezine yerleştirmeyi başardık

Güncelleme:

Mircea Lucescu : Oyuncuları Ukrayna'dan çıkarmayı ve Bükreş'te bir spor merkezine yerleştirmeyi başardık

"Antrenmanlarımızı Bükreş'te yapıyoruz"

"Biz profesyoneliz, oyuncular sahada, saha dışında yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar"

"Kolay değil, çok zor. Her seferinde orada ne olduğunu ve ailelerini düşünüyorlar"

"Hayat devam etmek zorunda. Bildikleri şeyi, yani futbol oynamayı yapmak zorundalar"

"Yabancı oyunculara başka kulüplerde oynamaları için izin verdik"

"Bazı arkadaşlarım Ukrayna'da kaldı, zaman zaman onlarla orada neler olduğunu konuşuyoruz"

"Sezon bitti zaten, Trabzonspor şampiyon oldu, bitti"

"TFF'de yaşananlar çok normal, bu her zaman Türkiye'de oluyor"

Ata SELÇUK - Serhan TÜRK / İSTANBUL, (DHA) - Yaşanan savaş nedeniyle futbol ligleri durdurulan Ukrayna'nın köklü takımlarından Dinamo Kiev'de teknik direktörlük yapan Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu, oyuncularını ve ailelerini Ukrayna'dan çıkarmayı ve Bükreş'te bir spor merkezine yerleştirmeyi başardıklarını söyledi.

Lucescu, bu süreçte neler yaşadıklarından oyuncularını nasıl bir arada ve motive tuttuğuna, Türkiye Süper Lig'deki mevcut sezondan Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkan Nihat Özdemir'in istifa etmesine kadar birçok konuda Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Savaştan nasıl etkilendikleri ve futbolcularını nasıl motive ettiği ile ilgili gelen soruya deneyimli teknik adam, "Biz profesyoneliz. Mesleki faaliyetlerini, aktivitelerini sürdürmek için oyuncular sahada, saha dışında yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar. Oyuncuları Ukrayna'dan çıkarmayı ve Bükreş'te bir spor merkezine yerleştirmeyi başardık. Orada antrenman yapıyoruz. Aileleri de aynı, Ukrayna'dan çıktılar. Bükreş'te yaşıyorlar. Sonra normal bir futbol takımı gibi anlarımızı, zor anlarımızı yaşamaya çalışıyoruz. Kolay değil, çok zor. Her seferinde orada ne olduğunu ve ailelerini düşünüyorlar. Ama hayat devam etmek zorunda. Bildikleri şeyi, yani futbol oynamayı yapmak zorundalar. Futbolun kalitesiyle keyif alıyorlar" diye konuştu.

"BAZI ARKADAŞLARIM UKRAYNA'DA KALDI, ZAMAN ZAMAN ONLARLA ORADA NELER OLDUĞUNU KONUŞUYORUZ"

Ukraynalı futbolculardan hiçbirinin takımdan ayrılmadığını dile getiren Rumen çalıştırıcı, yabancı oyunculara ise izin verdiklerini söyledi. Lucescu, "Benjamin Verbic, Legia Varşova'ya; Tomasz Kedziora, Lech Poznan'a; Carlos de Pena ise Internacional'e gitti haziranın sonuna kadar. Birkaç oyuncu daha var giden. Diğer tüm oyuncular bizimle birlikte çünkü onlar diğer kulüplerde oynamaya gidemediler" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da kalan arkadaşlarıyla hiç görüşüp görüşmediği sorulan Lucescu, "Bazı arkadaşlarım orada kaldı. Zaman zaman onlarla orada neler olduğunu ve hayatın nasıl olduğu hakkında konuşuyoruz. Sadece bu" yanıtını verdi.

"TFF'DE YAŞANANLAR ÇOK NORMAL, BU HER ZAMAN TÜRKİYE'DE OLUYOR"

Türkiye Süper Lig ile ilgili soru sorulması üzerine, "Sezon bitti zaten. Trabzonspor şampiyon oldu, bitti" diyen Lucescu, Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkan Nihat Özdemir'in ve yönetim kurulundan birkaç ismin istifa etmesiyle ilgili ise "İstenilen sonuçlar alınamadığında bu her zaman Türkiye'de oluyor. Değiştiriyorlar. Bu çok normal. Bunu çok iyi biliyorum. Ben de bir zamanlar şampiyonluklar yaşadım ve değiştirildim. Bu bir problem değil" yorumunu yaptı.

Lucescu, Galatasaray'da teknik direktör değişimi yaşanması ihtimali ve kendisine bu yönde bir teklif gelip gelmediği yönündeki soruya "Bu benim konum değil" yanıtını vererek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mircea Lucescu Ukrayna Türkiye Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title