Haberler

Milli Yas Nedeniyle Bayraklar Yarıda

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı nedeniyle Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmesi dolayısıyla Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya'da bayraklar yarıya indirildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı nedeniyle Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmesi dolayısıyla Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya'da bayraklar yarıya indirildi.

Adıyaman'da Valilik, Belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya çekildi.

Kentte vatandaşlar, İsrail'in Filistinlilere zulmünü kınadı.

Ahmet Demirel, "İsrail'in Müslüman topraklarında yaptığı zulmü hepimiz müşahade ediyoruz. Bu kadar zulüm yapılırken bunların yandaşları Amerika ses çıkarmıyor. Müslüman ülkelere ne oluyor? Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri neden ses çıkarmıyor? Yine tek ses Türkiye'den çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda Müslümanlar üzerine çok oyunlar oynandığını söyleyen Beytullah Şahin de şöyle konuştu:

"İsrail, Filistinlilere büyük zulüm ediyor. Türkiye dışında hiçbir Müslüman ülke buna tepki göstermiyor. Bizim Cumhurbaşkanımız net bir şekilde tepkisini ortaya koydu. Bütün dünya ülkeleri, Müslüman ülkeler Cumhurbaşkanımız gibi duyarlı olursa, tepki gösterirlerse bu zulüm son bulur."

"Bu duruma sessiz kalmayın"

Kilis'te Valilik, Belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya çekildi.

Suriyeli Ferid Şeyhali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ve ABD'nin yaptıklarının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

İsrail askerlerinin karşısında silahsız ve masum olarak sadece topraklarını korumak isteyen insanlar olduğunu ifade eden Şeyhali, "Bütün Arap ve İslam ülkelerine sesleniyorum; bu duruma sessiz kalmayın ve sesinizi çıkarın. Türkiye'nin ortaya koyduğu tepkiyi tebrik ediyorum, tüm bayraklar ülkede yarıya indirildi. Biz Suriyeli insanlar olarak bu yapılanları şiddetle kınıyoruz, kabul etmiyoruz ve Türkiye'ye, duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ayla Çimen de dün yaşanan olaylar karşısında söylenebilecek söz bulamadığını ifade etti.

Çimen, tüm dünyanın yaşananlar karşısında sessiz kalmasına bir anlam veremediğini kaydederek, "Tüm Türkiye'de yas ilan edildi ve bayraklar yarıya indirildi. Herkesin sesini duymak istiyoruz. Kahrolsun İsrail. Şu an öfkeli ve sinirliyim, tüm dünya bunları görsün. Artık yeter, bir arada olalım lütfen bu yanlışa dur demenin zamanı geldi." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya'da da 3 günlük milli yas nedeniyle valilikler, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları ile önemli noktalarda bulunan bayraklar yarıya indirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title