Haberler

Milli Mücadele'nin sembolü olan Tülütabaklar korona engeline takıldı

Güncelleme:

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle sade bir törenle kutlandı. Mili Mücadele'nin korkulu yüzü olarak bilinen Tülütabaklar ise korona virüs engeline takıldı. Balıkesir'i işgal eden Yunan askerlerini korkutmak amacıyla ortaya çıkan "Tülütabaklar", her yıl Balıkesir'in kurtuluş günü etkinliklerinde boy gösteriyordu.

Kutlama programı, Atatürk Anıtı'na sosyal mesafe kuralına dikkat ederek Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'in İstiklal Madalyası hak eden bir şehir olduğunu ve siyaset üstü bir çalışma yaparak bu madalyayı almak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Yılmaz, "Balıkesir Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı bağımsızlık yürüyüşünde milli mücadele ateşinin yakıldığı ilk şehirdir. Balıkesir milli mücadelede ilk kurşunun atıldığı ve söz konusu bağımsızlığı olduğunda devleşen ve devletleşen bir şehirdir. Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanıp, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda bu kadar emek ve katkısı olan Balıkesir batı cephesinin İstiklal Madalyalı şehri olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize İstiklal Madalyası'nı kazandırabilmek için önemli adımlar attık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak siyaset üstü bir anlayış sergileyerek şehrimize istiklal madalyasının verilmesi için oy birliği ile karar aldık. Bundan sonraki süreçte tüm milletvekillerimizle birlikte alt yapısını hazırladığımız çalışmalarla inşallah Balıkesirimize İstiklal Madalyası'nı kazandıracağız" dedi.

Mili Mücadele'nin korkulu yüzü olarak bilinen Tülütabaklar ise korona virüs engeline takıldı. Milli Mücadele döneminde düşman askerlerini korkutmak amacıyla keçi ya da koyun postu giyen, çan takan, manda kuyruğu takan ve soba kurumu ile her yerini siyaha boyayan Tülütabaklar, Balıkesir 6 Eylül Kurtuluş etkinliklerinde vatandaşların üzerine koşarak onları korkutuyordu. Balıkesirlilerin her yıl merakla beklediği etkinlikler bu yıl yapılamadı. Tülütabaklar, törenlerde hem korkutuyor hem de vatandaşları neşelendiriyordu. Bu yıl ise korona virüs engeli sebebiyle TülütTabaklar da sosyal mesafe kuralı gereği vatandaşları korkutamayacak.

Atatürk Anıtı'ndaki törene Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural ve az sayıda daire müdürü katıldı.

Tülütabaklar!ın geçmişi

Kurtuluş Savaşı yıllarında Balıkesir ve ilçelerini işgal eden düşman kuvvetleri geceleri devriye olarak sokaklara çıkar. Gece tabakahaneden çıkan işçilerden korktuklarını gören Balıkesir Kuvayi Milliye hareketi, Tülütabaklar hareketini başlatır. İşgalci gece devriyesi yapan askerleri korkutan Tülütabaklar, böylece Kuvayi Milliye hareketinin daha rahat ve gizli toplantılar ile karar almasını sağlardı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Balıkesir Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title