Haberler

Milas'a Avrupa Standartlarında Bir Tesis

Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Akgedik Barajı'ndan temin edilerek, tüm aşamalardan geçirildikten sonra içme suyu olarak halka verilecek olan Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Milas'ta 8 Mayıs 2017 tarihinde Özben İnş. San. Tic. Ltd. Şti. adlı firmaya yapılan yer tesliminin ardından 5 Haziran'da başlatılan ve 450 iş günü sonunda tamamlanarak faaliyete geçirilmesi planlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatı devam ediyor.

DSİ tarafından görevlendirilen mühendis kadrosu ile birlikte yürütülen inşaat çalışmalarında belli bir mesafe alınırken Akgedik Barajı'ndan temin edilecek su; havalandırma, ön ozonlama, kimyasallar, durultucu, filtreleme ve klorlama aşamalarının ardından 3 isale hattı ile Milaslılara dağıtılacak.

Günlük, 21 bin metreküplük bir kapasite ile çalışacak tesis, yaklaşık 23 dönümlük bir arazi üzerinde inşa ediliyor. Çok kısa bir zamanda tamamlanan istimlak çalışmalarının ardından yapımına başlanılan ve son derece ileri teknoloji ile donatılacak tesisin, ilçeye kazandırılacak önemli bir yatırım olacağı belirtildi.

Milas'ta Çaltılık Mevkii'nde yapılan tesisle ilçenin uzun yıllar su sorunu yaşamaması amaçlanırken,18.745.000 lira olarak gerçekleşen ihale bedeli ile yapılacak tesisin, 30 Ekim 2018 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

Tüm aşamaların ardından elde edilecek içme suyunun, yüksek bir kalitede olacağına vurgu yapan yetkililer, yapılan tesisin Avrupa standartlarında olacağına dikkat çekti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muğla Milas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title