Haberler

    Mide Küçültme Ameliyatında Ölen Fatih'in Ailesi Eylem Yaptı

    Düğünlerde piyanistlik yapan Fatih Besler, 2007'de Popstar yarışmasının Adana elemelerine katıldı. Evli, 1 çocuk babası olan 108 kiloluk Fatih Besler, 2014'te mide fıtığı rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye gitti. Dr. A.A., iddiaya göre mide fıtığı ile mide küçültme ameliyatı yapılmasını önerdi. 15 Aralık 2014'te kapalı yöntemle ameliyata alınan Fatih Besler, operasyonun ardından nefes alamadı. Kalbi de duran Besler, doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi.

    Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı, ameliyatı yapan A.A. ve anestezi uzmanı Dr. K.Ş. hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Ayrıca savcı, iddianamesinde alınan raporlarda doktorların kusuruyla ilgili değerlendirme yapılamayacağını belirtti.

    'SAĞLIK SİGORTASI OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE OPERASYONA İKNA ETTİ'

    Bugün 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşma öncesi, Fatih Besler'in ailesi ve yakınlarından oluşan yaklaşık 40 kişi basın açıklaması yaptı. Fatih Besler'in kardeşi Fikret Besler, ağabeyinin kilo problemi olmadığını savunarak, "Fatih'in ölümü basına hep mide küçültme ameliyatı olarak yansıdı. Fakat işin aslı şudur ki, Fatih'in sadece basit bir mide fıtığı vardı. Kilosuyla ilgili küçücük bir sıkıntısı yoktu. Muayeneye gittiği zaman doktor A.A.'nın, Fatih'in özel sağlık sigortası olduğunu öğrendikten sonra, ikna etmesi sonucu mide küçültme operasyonuna evet denmiştir" diye konuştu.

    Mide fıtığı ve mide küçültme ameliyatını aynı anda yapmanın yasal olmadığını sonradan öğrendiklerini anlatan Fikret Besler şunları söyledi:

    "Bu iki ameliyatı aynı anda yapmak hastayı bile bile ölüme göndermekmiş. Maalesef biz bunu Fatih'i kaybettikten sonra öğrendik. Doktor bunu bildiği halde sadece özel sağlık sigortasını kullanabilmek için Fatih'imize 'ben senin ameliyatını mide fıtığı olarak gösteririm, mideni de küçültürüm' diye ikna etmesi üzerine Fatih ameliyat olmaya karar vermiştir. Fatih'in vücut kitle endeksi yüzde 40'ın altında olmasına rağmen bu ameliyat yapılmıştır. Bu da tıbbi olarak uygun değilmiş. O gün ameliyata girecek olan anestezi uzmanının işten ayrılmasıyla operasyona bizim bilgimiz dışında ameliyata girme yeteneğini kaybetmiş, hastayı daha önce tanımayan muayene etmemiş 73 yaşındaki K.Ş. girmiştir. Operasyon sırasında doktor kaynaklı sıkıntı yaşanmıştır. O an anestezi teknikeri, K.Ş.'ye uyarılarda bulunmuştur. Buna rağmen K.Ş., Fatih'e müdahale etmeyerek ya da edemeyerek ölümüne neden olmuştur. Bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz."

    Açıklamanın ardından Fatih Besler'in ailesi duruşmaya katılmak üzere Adana Adliyesine gitti.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title