Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural: Bizim Endişemiz Yok

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adanalıların gösterdiği iradeye saygı gösterilmesini istediklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bizim herhangi bir endişemiz yok. Adana'da, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'dür. Adana'da AK Parti'ye 21 bin, CHP'ye de 100 bin oy fark atmıştır" dedi.

Vural, Adana kent merkezindeki Meryem-Abdürrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda çeşitli temaslarda bulunduktan sonra yerel seçimde kullanılan oyların yeniden sayımının yapıldığı Karaisalı Adliyesi'ne geldi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Vural, Adanalıların gösterdiği iradeye saygı gösterilmesini istediklerini söyledi.

Bu konuda, yerel seçimlerle ilgili kamuoyunda birtakım tartışmalar yapıldığını ifade eden Vural, "Bizim herhangi bir endişemiz yok. Adana'da, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'dür. Adana'da AK Parti'ye 21 bin, CHP'ye de 100 bin oy fark atmıştır" diye konuştu.

Vural, şöyle konuştu:

"Adanalılar kararını vermiştir ama kamuoyunda ve basında bu seçimlerle ilgili çeşitli kamuoyu oluşturmaya yönelik, çeşitli şüpheler oluşturmaya yönelik Ankara'dan mesajlar veriliyor. Biz de yerinde gözlemlemek istedik. Bu konuda Karaisalı'da da ilçe seçimine yapılan bir itiraz var. Oyların yeninden sayımına başlanmış zaten, bu konuda da yapacak bir şeyimiz yok. Sadece, MHP Karaisalı'da seçimi kazanmıştır. Bu konuda, bu yeniden sayımla ilgili zaten il seçim kuruluna itiraz yapıldı. Zaten karar vermiş değil ama şu anda seçimlerle ilgili Karaisalı'da yeniden sayımlar yapılıyor. Her partinin temsilcileri var. Biz, sandıkta milletimizin verdiği oyun sandıktan çıkmasını istiyoruz. Dolayısıyla her türlü çarpıtmaya karşı hakkımızı, vatandaşın hakkını korumaya gayret ediyoruz. Bütün Adana, kendilerinin bu seçimlerde gösterdiği iradeye, her gücün saygı göstermesini bekliyor ve gerçekten Adanalıların bu yaklaşımına diğerlerinin de saygı göstermesi gerekmektedir. Bu bakımdan bizim bu seçimlerde sonuçla ilgili herhangi bir şüphemiz yok.

Bu iradeye şüphe düşürülmesine ilişkin girişimler karşısında biz de bu iradeye sahip çıkmak için buralardayız, dolaşıyoruz. Bu konularda özellikle birtakım spekülasyonların, manipülasyonların önüne geçmek için ziyaretlerimizi yapıyoruz. Dolayısıyla demokrasinin bir gereği olarak biz de burada Adanalıların iradesine sahip çıkıyoruz."

"Sürekli seçim yapsalar da sonuç değişmeyecek"

Vural, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan'ın, yerel seçim sonuçlarına itirazlarına yönelik ortak basın toplantısı düzenlemesine ilişkin ise bu durumun Hüseyin Sözlü'nün neden seçildiğini gayet açık ve net ortaya koyduğunu söyledi.

Vural, şunları ifade etti:

"Hem AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlarımız hem CHP'ye oy vermiş vatandaşlarımız o tabloya gerçekten gülüyorlar ve 'gerçekten Hüseyin Sözlü hakkıyla kazandı' diye söylüyorlar. Bu konuya, her iki partiye mensup insanlar tepkilerini dile getiriyorlar. Biz, 21 bin oy fark attık, 2-2,5 gibi bir fark. CHP'ye 100 bin oy, 5,5 puanın üzerinde bir fark attık bir de seçimin yenilenmesini istiyorlar. Herhalde vatandaşın tercihinin kendileri oluncaya kadar seçim yapacaklar ama sürekli seçim yapsalar da sonuç değişmeyecek. Çünkü Adanalılar bir de inatçıdır. Adanalılar gerçekten bu tablo karşısında eminim oy birliğiyle 'Hüseyin Sözlü Büyükşehir Belediye Başkanı'dır' diyor. Şu anda AK Parti'nin ve CHP'nin oy veren insanları, 'bundan sonra oy birliğiyle Hüseyin Sözlü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Buna da kimse el atmasın' diye gönüllerinden geçene engel olamazlar. Biz, sahada kazandık, milletin gönlünde kazandık Adana'da, biz öyle masa başı ayak oyunlarına Adanalıların iradesini teslim etmeyiz. Dolayısıyla Adana'ya idare etmek için gönderdikleri kavaslar kendilerinin olsun. Çünkü Adanalılar kendi iradelerini kavasa teslim etmezler."

Vural, açıklamasının ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Sözlü Oktay Vural Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title