Haberler

    Mesut Özil'den Almanya'ya İyi Haber!

    İKİ takım arasındaki rekabette Almanya'nın büyük üstünlüğü bulunuyor.

    İKİ takım arasındaki rekabette Almanya'nın büyük üstünlüğü bulunuyor. Almanya ile Meksika 5'i resmi, 6'sı özel 11 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 5'ini Almanya kazanırken, Meksika 1 galibiyet alabildi. Beş karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Almanlar, 24 kez gol sevinci yaşarken, Meksika ise 10 gol attı. Almanya-Meksika rekabeti, ilk olarak 1968 yılında yaşandı. 50 yıllık rekabetin ilk mücadelesi, 22 Aralık'ta Meksika'nın başkenti Meksiko'da oynandı. Hazırlık maçı, başladığı gibi 0-0 sona erdi.

    MEKSİKA'YI ELEDİ AMA FİNALDE YENİLDİ

    Almanya-Meksika rekabetinin en unutulmaz maçı, Meksika'nın ev sahipliği yaptığı 1986 Dünya Kupası'nda yaşandı. Ev sahibi Meksika, Paraguay, Belçika ve Irak'ın yer aldığı grubu 5 puanla lider bitirerek son 16 turuna kaldı. Almanya da o dönemde Batı Almanya olarak katıldığı turnuvada Danimarka, Uruguay ve İskoçya ile verdiği grup mücadelesini ikinci sırada bitirerek bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Meksika, Bulgaristan'ı, Almanya da Fas'ı eleyerek çeyrek finalde eşleşti. Karl-Heinz Rummenigge ve Lothar Matthaus'lu Almanya ile Hugo Sanchez'in formasını giydiği Meksika arasındaki karşılaşmanın 90 dakikası ve uzatma bölümleri golsüz sona erdi. Penaltı atışlarında hata yapmayan Almanlar, ev sahibi Meksika'yı eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Fransa'yı eleyen Almanya, finalde ise Arjantin'e mağlup olmuştu. İki takım arasındaki rekabette son maç, geçen yılki Konfederasyon Kupası'nda oynandı. Soçi'de 29 Haziran'da yapılan maçta Almanya, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

    DÜNYA SIRALAMASINDA ZİRVEDE

    Almanya ile Meksika, Dünya Kupası'na en çok katılan ülkeler arasında yer alıyor. Üst üste 19. turnuvasına katılacak Almanya, bugüne kadar yer aldığı 18 şampiyonada 106 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 66'sını kazanan, 20 beraberlik ve 20 yenilgi yaşayan Almanya, 224 gol attı, 121 gol yedi. Almanya, dünya sıralamasında da zirvede bulunuyor. Meksika ise üst üste 16. Dünya Kupası'nda yer alıyor. Meksika, boy gösterdiği 15 turnuvada 53 maça çıktı, 14 galibiyet, 14 beraberlik ve 25 yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 57 gol atan Meksika, kalesinde 92 gol gördü.

    ALMANYA'DAN FLAŞ ÖZİL AÇIKLAMASI

    Almanya Milli Takımında sakatlığı nedeniyle son antrenmanlarda yer alamayan Mesut Özil'in Meksika karşılaşmasında oynayabileceği açıklandı. Almanya Milli Takım teknik direktörü Joachim Löw, "Tüm hafta çok sıkı çalıştık. Mesut iki ekstra antrenman yaptı. Mesut dahil herkes oynayabilecek duruma geldi." sözlerini kullandı.

    Löw, Meksika karşısında Julian Draxler ve Timo Werner'i de kullanabileceğini belirtirken "Timo Werner, takıma Konfederasyonlar Kupası'nda katıldı ve iyi performans gösterdi. Draxler ise o kupada kaptanlığa kadar ulaştı. Draxler'i çok beğeniyorum. Çok hızlı ve iyi bir bitirici." şeklinde konuştu. Dünya Kupası'nda ilk maçını Meksika ile oynayacak olan Almanya'nın grubundaki diğer takımlar ise İsveç ve Güney Kore.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Mesut Özil Almanya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title