Haberler

Meslek lisesi öğrencileri okul bahçelerine akıllı sera kurdu

Güncelleme:

Bolu'da, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri bölümü öğrencileri, okul bahçelerine bilim ve tarımı bir araya getirerek kurdukları akıllı serada ilk ürünleri aldı.

Bolu'da, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri bölümü öğrencileri, okul bahçelerine bilim ve tarımı bir araya getirerek kurdukları akıllı serada ilk ürünleri aldı.

Bolu'da, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin müdürü Hasan Aksay, okulda bulunan bölümlerin kendi alanlarıyla ilgili hobi alanları oluşturmasını istedi. Okul yönetimi tarafından alınan kararın ardından, daha önce sera kurma projeleri olan Bilişim Teknolojileri öğretmen ve öğrencileri, derslerde öğrendikleri kodlama ve robotik yöntemlerini kullanarak okullarının bahçesine akıllı sera kurdu. Güneş paneli ile beslenen ve dışarıdan herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan elektronik vanalarla sulanan serada domates, biber, salatalık, kavun gibi ürünler yetiştirildi. Öğrenciler tarafından günlük bakımı yapılan serada olgunlaşan ürünler, yine öğrenciler tarafından toplandı.

"Derslerde gördüğümüz teknolojileri uyguluyoruz"

Akıllı sera projesinde yer alan Bilişim Teknolojileri 12'nci sınıf öğrencisi Murat Çelik, "Okulumuzda hobi alanları kurulma kararı alındı. Biz de Bilişim Teknolojileri öğrencileri olarak bu serayı kurma kararı aldık. Seramız teknoloji ve tarımla buluştu. Tamamen akıllı sistem. Domates, biber, salatalık ve kavun gibi ürünler yetiştirdik. Burada derste gördüğümüz teknolojileri uyguluyoruz. Bu sera güneş paneli ile besleniyor. Ardunya denilen küçük devre sistemi bu serayı kontrol ediyor. Elektronik vanalarımız var. Toprak ve nem sensörleriyle, toprağın nemi azaldığında bu sistem devreye giriyor. Damlama sistemiyle ürünlerimiz sulanıyor" dedi.

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Halil İbrahim Baykoca ise, "2 yıl önce zümre arkadaşlarımızla akıllı sera projesi düşünmüştük. Sonrasında geçen yıl müdürümüzün, bütün bölümler kendi alanlarında hobi bahçesi yapsın önerisini sundu. Bizim de bir sera kararımız olduğu için bunu yaptık. Kendi imkanlarımızla atık malzemeleri kullanarak seramızı kurduk. Öğrencilerimize derslerde anlattığımız robotik, kodlama ve web tasarım üzerine bir uygulama olması için biraz geliştirdik. Sonrasında güneş paneli, damlama-sulama sistemi ve bunlara dışarıdan herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan yapılması için gerekli sistemlerimizi kurduk" şeklinde konuştu.

"Öğrencilerin toprağı tanımalarını istedik"

Okul müdürü Hasan Aksay, "Her bir öğrencimizin elinin toprağa değmesini istedik. Toprağı tanımalarını istedik. Tüm okullara da örnek olmak için bunu yaptık. Onlar da güzel seralar yapıyorlar. Bizim niyetimiz tüm okullara anavatanı Anadolu olan tohumları burada üretip, okullarda onların da yetiştirmelerini sağlamak. Dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlama ve bu işi yapanlara öncülük etmek. Var olan teknolojiyi burada geliştirerek herkese sunmak. Yani meslek liseli farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Önceden Türkiye sanayisine öncülük eden bu okulların yine sanayi, tarım ve bu tür benzeri olan endüstriyel kurumlara öncülük etmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Lisesi İzzet Baysal Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title