Haberler

Mesire Alanları Atlı Güvenliklere Emanet

Mesire alanları atlı güvenliklere emanet Atlı güvenlik görevlileri, motorlu araçların ulaşamadığı alanlarda görev başındaKOCAELİ - Kocaeli'de özellikle geniş park alanlarında güvenliği sağlamak amacı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza atarak 10 kişilik atlı güvenlik birimi kurdu.

Mesire alanları atlı güvenliklere emanet

Atlı güvenlik görevlileri, motorlu araçların ulaşamadığı alanlarda görev başında

KOCAELİ - Kocaeli'de özellikle geniş park alanlarında güvenliği sağlamak amacı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza atarak 10 kişilik atlı güvenlik birimi kurdu. Artık yeni uygulama ile park, mesire ve sahil alanlarının güvenliğini atlı özel güvenlik görevlileri sağlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı vatandaşların güvenliği için yeni bir uygulama başlatıyor. Özellikle geniş park alanlarında faaliyet göstermek üzere, doğal dokuya ve görselliğe zarar vermeden güvenliği sağlamak için atlı birimini faaliyete geçirdi. 10 kişiden oluşan atlı güvenlik birimi göreve başlamadan önce özel bir eğitimden geçti. Atlara dair her türlü bilginin verildiği atlı güvenlikler, göreve başladı. İlk etapta Uzuntarla, Çınarlıdere ve Gebze Beylikbağı mesire alanlarında hizmete başlayan 8 at ve 10 Güvenlik görevlisi görev yerlerinde devriye atmaya başladı.

Vatandaşlardan büyük ilgi gördü

Gaziler Dağı Binicilik Kulübünde eğitimlerini tamamlayan on kişilik özel güvenlik görevlisi, atlara rahatlıkla binebilmesi ve hakim olabilmesi de dikkat çekiyor. Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkında da göreve başlayan atlı güvenlikler, bindikleri atlar ile motorlu araçların ulaşamadığı yerlerde vatandaşların güvenliklerini sağlıyorlar. Projeyi geliştirmeyi hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sahil bölgelerinde de atlı güvenliklerin hizmete girmesi için çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta mesire alanlarında, parklarda göreve başlayan atlı güvenlikleri gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarına hakim olamıyor.

"İstiyoruz ki her şey doğal ortamında olsun"

Atlı güvenlik görevlileri ile doğal ortamlarda güvenlik görevinin de doğal bir yöntemle yapılacağını kaydeden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, "Alan büyüdükçe oraları güvenlik altına almak zorlaşıyor. Bu doğal alanlarda motorlu araçlar uygun olmadığı için başkanımızın da önerisi ile bu uygulamaya geçelim dedik. İlk etapta 8 tane İngiliz atı alındı. Bu atlara da binmek şehir insanlarının yapabileceği bir şey değil. Bu kapsamda 10 arkadaşımız da yetiştirildi. Sadece burada değil, sahillerde, Çınarlı Dere'de, Gebze'de, Beylikbağı'nda, bizim atlı güvenliklerimiz olacak. İstiyoruz ki her şey doğal ortamında olsun" dedi.

"Az sayıda atlı güvenlik, çok sayıda yaya güvenliğin yapacağı işi kolaylıkla yapabiliyor"

Öte yandan atlı güvenliklerin törenlerde karşılamada görev yapacağını hatırlatan Genel Sekreter Bayram, "Az sayıda atlı güvenlik, çok sayıda yaya güvenliğin yapacağı işi kolaylıkla yapabiliyor. Atlar görkemli hayvanlar oldukları için karşısına çıkana gösterdiği heybet caydırıcılık unsuru oluyor. Atlı güvenliklerimiz ayrıca özel günlerde de tören mangalarında, geçit ve karşılamada yer alacak. Kısa zamanda insanların atlı güvenliklere karşı büyük bir sevgisi ve ilgisi var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zabıta Dairesi Başkanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title