Haberler

Mersin'de "31 Mart'tan 15 Temmuz'a Şehadet Bilinci" Konferansı

Mersin'de, Akdeniz İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları ve Muhipleri Derneği (AKİMDER) tarafından, "31 Marttan 15 Temmuz'a Şehadet Bilinci" adlı konferans düzenlendi.

Mersin'de, Akdeniz İmam Hatip Okulları Mezunları Mensupları ve Muhipleri Derneği (AKİMDER) tarafından, "31 Marttan 15 Temmuz'a Şehadet Bilinci" adlı konferans düzenlendi.

AKİMDER Başkanı Ömer Lütfi Türkmenoğlu, Edip Buran Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart 2015'de şehit edildiğini anımsattı.

15 Temmuz darbe girişiminde de 251 şehit verildiğini aktaran Türkmenoğlu, o gün milletin şehadete olan inançla istikbaline ve istiklaline yönelik her türlü hesabı bertaraf ettiğini, birlik ve beraberlik ruhuyla meydanlarda tanka, topa, tüfeğe, gereken cevabı canıyla verdiğini aktardı.

Açılış konuşmasının ardından makamında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ile FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok'un eşi, şehit Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok konferans verdi.

Olçok, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirten Olçok, 28 Şubat'ta mağdur edildiğini, bu dönemde coplanarak bir çocuğunu da düşürdüğünü aktardı.

İstanbul Üniversitesini kazandığını ancak okula sadece 62 gün gidebildiğini anlatan Olçok, şöyle konuştu:

"Bazen kader size başından beri yazar ama siz okuyamazsınız vakti, saati gelene, o perde açılana kadar. Ben 15 Temmuz'da 17 yaşında oğlumu ve evlatlarımın babası Erol Olçok'ı şehit verdim. Allah ikisini ve onlarla beraber 251 şehidin makamlarını cennet eylesin. Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'a da komşu eylesin inşallah."

Baba Hakkı Kiraz da ailesi için oğlunun şehit edildiği 31 Mart 2015'in çok önemli olduğunu ancak bütün Türk milleti için de 15 Temmuz'un çok önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.

Oğlunun 2 terörist tarafından makamında şehit edildiğini anımsatan Kiraz, "Tabii bu bizim için çok ağır bir durum. Unutulması mümkün değil. Bizim yüreğimiz yandı ama sabrettik. Fakat bir taraftan da dedik ki 'Rabbim şükürler olsun. Sen bizi oğlumuzla imtihan ettin.' Eğer biz bu imtihanı vermişsek ne mutlu bize. Bu millet öyle kahramanlar yetiştirdi ki Nihal Olçok hanım efendi 15 Temmuz'da hem eşini hem oğlunu şehit verdi. Gerçekten gıptayla bakıyorum dimdik ayakta." dedi.

Kendisinin de eski bir adliye çalışanı olduğunu hatırlatan Kiraz, "Oğlum canını dişine takarak bütün riski göze alarak o bitmeyen dosyanın sonuçlandırması için çaba gösteriyordu. O çocuğun babasını da çağırmış demiş ki 'Eğer oğlunuzun faili olarak babam karşıma çıksa size yemin ediyorum ki babamı sorgularım. Ancak birileri sizin oğlunuzu kullanarak devlete düşmanlık yapıyor' demiş. Başka hiçbir suçu yoktu. Adaletin tecil etmesi için çalışıyordu." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Olçok ve Kiraz öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title