Haberler

Meralar Yabancı Bitkilerden Temizleniyor

Bolu'da, hayvanların rahat otlaması, yabancı bitkilerin gelişimini önlemek için meralarda bulunan odunsu bitkiler temizleniyor.

Bolu'da, hayvanların rahat otlaması, yabancı bitkilerin gelişimini önlemek için meralarda bulunan odunsu bitkiler temizleniyor.

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü meralarda temizlik çalışması başlattı. Dal parçalama ve motorlu tırpan alımı yapılarak meralarda hayvanların rahat otlaması ve yabancı bitkilerin gelişimini önlemek amacıyla özellikle odunsu bitkiler kesiliyor. Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş çayır ve meraların hayvan yetiştiriciliği için önemli olduğunu belirterek, "Aşırı otlatma ve bakımsızlık yüzünden çayır ve mera kaynakları azalmaya yüz tuttu. Hazırladığımız proje ile mekanik mücadele yollarından biri olarak çayır ve meralardaki özellikle odunsu yabancı bitkilerle mücadeleyi amaçlıyoruz. Buna istinaden yararlı bitkilerin gelişimine ve ileride doğabilecek azalma ile yok olma tehdidine karşı alınacak önemli bir tedbir olacak" dedi. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title