Haberler

Meral Akşener: PKK Paçavralarına İzin Verenler Bize Yasak Getiriyor (2)

OLAĞANÜSTÜ HALLERDE REFERANDUM OLMAZOlağanüstü hallerde seçim ve referandum yapılamayacağını söyleyen Meral Akşener şöyle devam etti: "Olağanüstü hallerde siz seçim yapamazsınız. Olağanüstü hallerde referandum yapamazsınız.

OLAĞANÜSTÜ HALLERDE REFERANDUM OLMAZ

Olağanüstü hallerde seçim ve referandum yapılamayacağını söyleyen Meral Akşener şöyle devam etti:

"Olağanüstü hallerde siz seçim yapamazsınız. Olağanüstü hallerde referandum yapamazsınız. Buna rağmen olağanüstü şartları da kabul ederek her türlü ayrıştırıcılığı göze alarak yollara düştük. Niçin? Hayır tercihimizi anlatmak için. Sayın Başbakan, 'hayırcılar teröristtir' dedi. Peki ben size soruyorum, 'Bebek katiliyle masaya oturanınız var mı, Şivan Perver'le, Barzani ile el ele kol kola 'megri megri' şarkısını söyleyen var mı? Sayın Başbakan burada terörist yok. Teröristliği size iade ediyorum. Sonra FETÖ denildi. Örtülü ödenekten milyarlarca lirayı verip gözyaşları ile 'Hocam bu hasret bitsin' diyenlerden aranızda var mı? Cumhurbaşkanının arkasındaki yaveri siz mi seçtiniz? Pensilvanya'daki örgüt lideri, 'oy kullanın' dediğinde bu talimata uyanınız var mı? 2010 referandumu olmasıydı 15 Temmuz olmayacaktı. Bu duruma sebep olan hainliği yapan var mı aranızda? O zaman Sayın Başbakan FETÖ'cülüğü de size iade ediyorum."

KONUŞMA İZNİ VERMEDİLER

Güvenlik nedeniyle kendisine konuşma izni verilmek istenmediğini belirten Akşener, "Bize hain dendi. Türkiye'nin çeşitli illerinde PKK paçavrası asılırken Selçuklu coğrafyasında bizlere konuşma izni verilmiyorsa yazıklar olsun. Ben kişisel olarak Almanya ve Hollanda'nın, hükümete davranışından rahatsız olduğum için bu 2 yerdeki programlarımı iptal ettim. Ama Niğde'de konuşturulmuyorum. Ama benim buradaki programım 21 Mart nedeniyle, güvenlik nedeniyle iptal edilmek isteniyor. Oradan sesleniyor. 'Niğde Valisi'ni Hollanda Kraliçesi mi tayin etti?' diyor. Hollanda mı tayin etti" dedi.

Rumeli göçmeni ailenin çocuğu olduğunu kaydeden Meral Akşener, " İktidar sahiplerine sesleniyorum. Sabrımız, saygımız sonsuzdur. Ama yola çıktığımızda da geriye döndürülmesi mümkün olmayan insanlarız biz. Bize salon vermediniz ama binlerce Niğdeli burada. 'Başbakan Meral' dediniz, bir başbakan gitti. Diğeri de, 'beni alın' deyip duruyor. 16 Nisan günü inşallah hayır, hayır, hayır. Vatanımız sağ olsun. İlelebet var olsun. Milletime yar olsun. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız" diye konuştu.

Meral Akşener konuşmasının ardından örste demir dövdükten sonra Niğde'den ayrıldı. Akşener'in taraftarları ile aralarında MHP İl Başkanı Ali Güngör'ün de bulunduğu protestocu grup ayrı ayrı yönlere doğru slogan atarak bölgeden uzaklaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Akşener Hollanda Niğde PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title