Haberler

Memur-Sen 'Evet' İçin Buluştu

Balıkesir Memur Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet" programına katılan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş “İstikrarlı bir dönemin başlaması ve güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sisteminin olacağı bir dönemin başlaması için...

Balıkesir Memur Sen İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet" programına katılan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş "İstikrarlı bir dönemin başlaması ve güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sisteminin olacağı bir dönemin başlaması için evet dememiz gerekiyor" dedi.

Karesi AVM'de gerçekleştirilen "Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet" programının açılış konuşmasını Memur-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Gür yaptı. Gür Memur-Sen'in rahmetli M.Akif İnan ve inanmış insanların dualarıyla kurulan bir sendika olduğunu belirterek " Allah'a çok şükür şuan ki üye sayımız 1 milyon. Bu sene içindeki hedefimiz 1milyon 111 bin 111. Biz kurulduğumuz günden itibaren sadece kuruş sendikacılığı yapmadık, duruş sendikacılığı yaptık. Bu sebeple her zaman taraf olduk ama her zaman mazlumun yanında mağdurun yanında taraf olduk. Önümüzde önemli bir süreç var referandum. Çok şükür bize soruyorlar bu referandumda evet demezsek belki bir daha hiç sormayacaklar bize. Sadece güçlü Türkiye olmak yetmiyor, güçlülüğü devam ettirmek gerekiyor. Cumhuriyetin belli dönemlerinde güçlü oldu Türkiye'miz, güçlülüğünü devam ettiremedi. Güçlülüğü devam ettirebilmemiz için bizim sandıkları evet ile patlatmamız gerekiyor. Bu referandum bizim sloganımız olarak Erdoğan'a lazım değil her doğana lazım. Sorumlarımızı torunlarımıza iletmememiz için evet dememiz gerekiyor"dedi.

Hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üye

Necmettin Erbakan'ın sözleriyle konuşmasına başlayan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak "Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar demişti. Hamdolsun bu gün o baharı yaşıyoruz. Memur-Sen ve bağlı genel yetkili 11 sendika, 4 komisyonumuz ve tüm üye ve temsilcilerimizle heyecanımızı asla kaybetmedik. Heybetimizi ve bereketimizi büyüttük. Türkiye ve bölgenin en büyük emek hareketi olduk ama bu günlere asla kolay gelmedik. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldik. Yetkili konfederasyonu Memur-Sen olarak her kurum ve kuruluşta varız. Yetkili konfederasyon olduğumuzdan beri kamu çalışanları adına çok önemli kazanımlar elde ettik ve en güzel toplu sözleşmeyi gerçekleştirdik. Ülke genelinde davet seferberliği başlattık, üye sayılarımızın güncelleneceği 15 Mayıs'ta hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyedir. Mayıs ayına kadar fedakarlıkta, feragatta, ter akıtmada, yorulmada yeni bir yarışa gireceğiz. Konfederasyonumuzla birlikte 11 sendikamızla, Emekli Memur-Sen'imizle, Genç Memur-Sen'imizle, Kadınlar komisyonumuzla sahada ayak basmadık, terimizi akıtmadık yer bırakmayacağız. Bütün kamu görevlilerini bu davaya çekecek, bu halkaya katacak, yeni arkadaşlarla gücümüze güç katıp bereketimizi büyüteceğiz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'na önce teşekkür ettim sonra geri aldım

Daha sonra AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur'un selamlama konuşmalarının ardından Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş katılımcılara seslendi. Memiş 15 Temmuz'u unutmayacağını, unutturmayacağını ifade ederek "15 Temmuz'u iliklerine kadar yaşayan bir kardeşiniz olarak o gece gördüklerimi her platformda herkese anlatacağıma söz verdim. Biz her zaman diyoruz ki milletin yanında kim varsa onun yanındayız bize yandaş diyende desin önemli değil. 15 Temmuz'dan sonra CHP Genel Merkezini ziyarete gittik, Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki "Hayırdır niye geldiniz" teşekkür etmeye geldik dedik. Neden dedi 15 Temmuz gecesindeki duruşunuz için dedik. Sonra terör örgütlerinin yanında bir duruş sergileyince sosyal medya adresimden bir mesaj yayınlayarak teşekkürümü geri alıyorum üyelerimden ve takipçilerimden özür diliyorum dedim" dedi.

Niçin evet dememiz gerektiğini anlatalım

Türkiye'nin önünde çok önemli bir süreç olduğuna değinen Memiş "Türkiye'nin geleceğe taşınma süreci. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bu milletin iradesine ipotek koymak isteyenler bir çok tuzak kurarak oyunlar oynadılar. 15 Temmuz gecesiyle birlikte yep yeni bir Türkiye dönemi başladı referandum süreci ile de yeniden büyük Türkiye dönemi başlayacak. Evet'in gerekçesi ne olmalı? Niye evet demeliyiz. İstikrarlı bir dönemin başlaması için Türkiye'de artık uzun dönemli hükümetlerin olabileceği güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sisteminin olacağı bir dönemin başlaması için evet dememiz gerekiyor. İstikrar ne getirecek? Kalkınma getirecek, terörle mücadelede güç oluşturacak. Yeni sistemle birlikte bağımsız yargı tarafsız yargı haline geliyor. Bu süreç çok önemli, beraber çalıştığınız arkadaşlarınızı görüşü düşüncesi ne olursa olsun, tek tek niçin evet dememiz gerektiğini bu ilkenin geleceğine niçin katkı sunmamız gerektiğini lütfen anlatalım. Bu süreçte kısa süreyi çok iyi değerlendirerek milletin iradesinin sandığa yansımasını güçlü bir Türkiye'yi, büyük Türkiye hayalini geleceğe taşıma noktasında desteklerinizi esirgemeyeceğinizi sizlerden umut ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ve AK Parti Milletvekili Sema Kırcı. Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Memur-Sen Gen Başkan Yardımcısı Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak'a plaket verdiler. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Memiş Balıkesir Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title