Haberler

Meme Estetiğinin Zamanı Konusunda Karar Veremiyorsanız…

Güncelleme:


Meme küçültme ya da büyütme ameliyatları sadece estetik kaygılarla yapılmıyor. Özellikle doğurganlık dönemindeki kadınların fizyolojik ve psikolojik sorunları nedeniyle de gerçekleştirilebilen bu ameliyatlarda süt bezleri kesinlikle zarar görmüyor. Meme başı ve süt bezlerine zarar verilmeden yapılan bu ameliyatların sonrasında çocuk sahibi olan kadınlar toplumdaki yaygın kanının aksine, bebeklerini emzirebiliyor.

MEME KÜÇÜLTME İŞLEMİ ÖNEMLİ KONFOR SAĞLIYOR

Meme büyüklüğü kadınlarda boyun, kol, bel ve sırt ağrılarına yol açmakta, önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Meme küçültme operasyonlarında fazla yağ, meme dokusu ve fazla deri alınarak meme ideal boyutuna getirilmeye çalışılmaktadır. Fazla yağlar liposuction uygulanarak çıkarılmaktadır. Küçültme ameliyatlarında hastanın beklentileri ve istekleri dikkate alınarak planlama yapılmaktadır. Ancak kadınların taleplerinin yanı sıra uygun olan doğal görünüm göz önünde bulundurulmalıdır. Yani operasyon öncesinde kadının kilosu, boyu, omuz çevresi ve genel görünümü birlikte değerlendirilmelidir.

MEME CERRAHİSİNDE SÜT BEZLERİ KORUNUYOR

Doğurganlık dönemindeki kadınlar, meme büyütme ya da küçültme ameliyatlarına karar vermeden önce, "anne olursam çocuğumu emzirebilecek miyim?" sorusunun yanıtını araştırmaktadır. Kadınlar bu sorunun cevabını ararken, kulaktan dolma bilgilerle yayılmış söylentilerle karşılaşmaktadır. Bu tür cerrahi operasyonlar sırasında, doğurganlık dönemindeki genç hastaların meme içindeki süt bezleri korunarak ameliyatlar gerçekleştirilir. Bu tür operasyonlar kadının fiziki durumuna ve yaş faktörüne göre planlanmaktadır. Ancak bu konuda unutulmaması gereken bir konu ise emzirmenin annenin duygusal ve hormonal durumuyla fazlaca ilişkili olmasıdır. Meme cerrahisi geçirmeyen birçok kadının, çoğu zaman başka nedenlere bağlı olarak da çocuğunu emziremediği unutulmamalıdır.

KÜÇÜLTÜLEN MEME LOHUSALIKTA ESKİSİ KADAR BÜYÜMEZ

Meme cerrahisi, mümkün olduğunca süt bezleri korunarak yapılmakta ve ameliyat sonrasında anne adayının emzirmeyle ilgili yapısal hiçbir sorunu ortaya çıkmamaktadır. Meme cerrahisi geçirmiş birçok kadın, yıllar sonra anne olduğunda bile bebeğini emzirmektedir. Öte yandan, hamilelik ve emzirme döneminde fizyolojik olarak kadının memeleri daha da büyümektedir. İri memeli kadınlarda bu durum var olan sıkıntıları, (omuz bel sırt ağrısı, pişik, hareket kısıtlılığı gibi) daha da artırmaktadır. Bu hasta grubunda meme küçültme ameliyatlarının diğer bir avantajı ise küçültülen memelerin lohusalık ve emzirme döneminde asla orijinal büyüklüğüne ulaşamamasıdır.

KİŞİYE ÖZEL YÖNTEMLER UYGULANIYOR

Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikon implantlar, meme dokusunun veya kas dokusunun altına yerleştirilmektedir. Süt bezleri tamamen üst tarafta kalmakta ve korunmaktadır. Dolayısıyla emzirmeye asla bir engel oluşturmamaktadır. Hatta bazı kadınlar, az gelişmiş meme dokusu nedeniyle emzirme konusunda sorun yaşamaktadır. Meme cerrahisinde kullanılan implant sayesinde meme dokusu daha öne çıkarılmakta, böylece bebek meme başını daha rahat kavrayabilmektedir. Ancak saklı meme başı veya içe dönük meme başı durumunda ise bebeğin emme şansı azalır. Bu durumları düzeltmek için yapılan cerrahi işlemlerde, süt kanallarına zarar verebildiği için önerilmemektedir. Silikon implant kullanılan meme büyütme ameliyatında ise süt bezleri korunarak meme dokusu öne itildiğinden içe dönük meme başı durumu da ortadan kalkabilmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title