Haberler

Mehmet Ayvalıtaş'ın Ölümüne İlişkin Dava

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında ölümüne ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan onbeşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın trafik kazasında ölümüne ilişkin 2 kişinin "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan onbeşer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Görkem Demirbaş ile taraf avukatları katıldı. Duruşmayı, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ile yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Müşteki avukatlarından Ayla Öztabak, " Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bilirkişi raporunda olayın oluş şekli yanlış izah edilmiştir. Biz daha önceki raporda da eksiklikler olduğunu belirtmiştik. Bu raporda bu eksikliklerin giderilmesi gerekirdi. Bu mahkemede geçen bunca yıllık süreyi Adli Tıp yok saymış. Eksikliklerin giderilerek yeniden bilirkişi raporu düzenlemesini istiyoruz" dedi.

Diğer müşteki avukatları da Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirterek, yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Duruşmada söz alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da, bilirkişi raporunu kabul etmediğini belirterek, "Sanıkların tutuklanmasını istiyorum. Biraz yüreğimiz soğusun. Benim oğlum 3 senedir toprak altında. O sizin de oğlunuz" diye konuştu

Sanık Görkem Demirbaş da, bilirkişi raporuna karşı bir diyeceğinin olmadığını söyledi.

Görkem Demirbaş'ın avukatı Yalçın Tura ise, dava kapsamında alınan 2 bilirkişi raporu arasında çelişki olmadığı için yeniden rapor alınmasına gerek olmadığını düşündüklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Uzmanlar Kurulu'ndan müşteki avukatlarının itirazlarını karşılayacak şekilde yeniden ayrıntılı rapor aldırılmasına karar verdi.

Sanıkların tutuklanmasına yönelik talebin reddine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Duruşma bitiminde açıklama

Duruşma sonrası adliye dışında açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, adalet aramanın büyük bir mücadele gerektirdiğini savunarak, "Bugün izledik. Klasik bir yargılama tarzı. Adeta Adli Tıp raporlarıyla dava sürüncemede bırakılıyor. Bu dava muhtemelen daha çok sürüncemede bırakılacaktır. Yapılacak tek şey halklarımızın ortak bir amaç etrafında, demokrasi ve özgürlükler kapsamında birlikte örgütlenmeleri ve adalet gelinceye kadar adaletin mücadelesini yürütmeleridir" dedi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da, "Biz iğne ile adalet arıyoruz. Mehmet'in kanını yerde koymayacağım. Söz veriyorum" diye konuştu.

Ayvalıtaş ailesinin avukatı Ayla Öztabak ise, "Adli tıptan gelen rapora itirazda bulunduk. İtirazlarımız dikkate alındı çünkü bu şekilde bir karar verilmesi mümkün değildi. Tabii mahkeme de bunu yeterli görmedi. Bu nedenle rapor almak üzere yeniden dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Adli Tıp Kurumu İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title