Haberler

Medeniyetler Defilesi

Hatay Defne Festivali hoşgörü ve barış defilesi

Hatay valiliğince ilk bu yıl 14-16 Ekim 2011 tarihleri arasında Antakya'da gerçekleşecek olan Defne Festivali etkinliklerine, İstanbul'daki Hataylıların kurmuş olduğu Hatayder, hoşgörü, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama kültürünü geliştirmek için Türkiye'nin tanınmış modacılarından Muammer Ketencinin koreografisinde Hoşgörü ve Barış Defilesi'ni hazırlamıştır.

Defilede barışın hiç bir zaman savaşarak korunamayacağı barış ancak ve ancak ona duyulan sevgi ve insanlığa duyulan saygı ile sağlanabileceği ana hedefi vurgulanacaktır.

Projenin mimarı moda tasarımcısı Muammer Ketenci, ''Projenin hedef kitlesi ilki Antakya'da ikincisi İstanbul'da sonrakiler ise Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon, Mardin başta olmak üzere Türkiye'nin tüm Şehirlerini kapsayacak. Öncelikle Fransa'da Paris'te bulunan UNESCO genel merkezinde ve ABD, New York Birleşmiş Milletler binasında olmak üzere Avrupa'da, Asya'da, Arap Dünyası'nda, İskandinav ülkelerinde ve Balkanlarda isteyen ülkelere götürmektir.''dedi.

MESAJ: 'HOŞGÖRÜ'

Projenin oluşmasın da ve onaylanmasın da Hatay Valisi Celalettin Lekesizin büyük katkısı olduğunu da belirten Ketenci, ''Türkiye, Avrupa, Arap dünyası ve Amerika'da yaşayan başta öğrenciler ve her din ve etnik gruba mensup azınlık toplulukları olmak üzere her kesimden geniş kitlelere barış ve hoşgörü mesajını ulaştıracağız. Defilenin konusu, birbirlerine düşmanca tavır içinde bulunan Antakya halkının, 859 yılında meydana gelen 9 şiddetindeki büyük depremde Müslüman, Musevi, Hıristiyan üç semavi din ve mezheplere mensup ahalinin birbirlerine yardım etmesi ve bu olaydan sonra bir arada, dayanışma içinde yaşamayı geliştirmeleri anlatılacaktır. Bugün hala bu birlikteliğin izlerini taşıyan hoşgörülü karakterin geçmişi vurgulanacaktır. Defilede,"Müslüman, (Sünni, Alevi), Musevi, Hıristiyan (Ortodoks, Katolik ve Gregoryan)" olmak üzere toplam üç semavi din ve bunlara bağlı mezheplere özgü kıyafetler, Türkiye'nin en iyi mankenleri tarafından sergilenecektir. Gerek gösterilerimiz, gerek müzikler ve gerek tasarımlarımız ile projemizin mesajını direkt iletilmeye çalışılacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title