Haberler

Mardin Valisi Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin'de Türkiye'nin ikinci büyük barajının açılışını yapacağını duyurdu

Güncelleme:

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dargeçit ilçesinde Türkiye'nin ikinci büyük barajı olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın açılışını gerçekleştireceğini bildirdi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dargeçit ilçesinde Türkiye'nin ikinci büyük barajı olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın açılışını gerçekleştireceğini bildirdi.

Valilik toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumartesi günü Mardin'e geleceğini ve Ilısı barajının açılışını gerçekleştireceğini duyurdu.

Sulama, içme suyu ve enerjinin barajdan karşılanabileceğini belirten Demirtaş, baraj maliyetinin; yeniden yerleşim, tarihi ve kültürel varlıkların korunması ve diğer harcamalarıyla birlikte 18 milyar lirayı bulduğu ve bu tesisin ekonomiye yıllık 2,8 milyar katkı sunmasının hedeflendiğini ifade etti.

Barajının bölgedeki cazibeyi arttığına dikkat çeken Vali Demirtaş, balık yetiştiriciliği yanı sıra rafting gibi sportif faaliyetlerin de hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Ilısu Barajı ve HES Projesi etkileşim alanında kalan kültür varlıklarının belgelenmesi ve kurtarılmasına yönelik çalışmalar kapsamında kazı çalışmaların devam etmek olduğu Boncuklu Tarla da bu bölgemiz için ayrı bir ziyaretçi kaynağı olacaktır. Valilik olarak buradaki çalışmalara destek vererek hem alanı koruma altına alacağız hem de kazı alanın üstünü kapatmak için gerekli adımlarımızı attık."

Cumartesi günü dev yatırımın açılışına şahitlik yapmak isteyen tüm vatandaşları açılışa davet eden Demirtaş, birlik ve beraberlik içerisinde aşılmayacak bir engelin olmadığını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Demirtaş Türkiye Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title