Haberler

Mobil aşı ekiplerinin hedefi "mavi kategori"

Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "sarı" kategoride yer alan Mardin'de mobil aşı ekipleri, şehri "mavi renge" kavuşturmak için köy köy gezerek hizmet sunuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "sarı" kategoride yer alan Mardin'de mobil aşı ekipleri, şehri "mavi renge" kavuşturmak için köy köy gezerek hizmet sunuyor.

Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil aşı ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında toplumsal bağışıklığın artırılması için aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Gökçe, AA muhabirine, ilçeye yakışan rengin "mavi" olduğunu belirterek, bunun için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

"İlçemize bağlı 181 köyde aşı çalışması yaptık." diyen Gökçe, ilçe merkezinde 25 aile sağlığı merkezi, 3 hastane ve muhtelif yerlerde bulunan mobil ekipler vasıtasıyla aşı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Gökçe, "En yakın zamanda ilçemizi mavi renge ulaştırmak için arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Aşı çalışmalarımızda ivme son zamanlarda hız kazandı." dedi.

Yüz yüze eğitimin başladığını, bunun sürmesini istediklerine işaret eden Gökçe, bunun da aşı ile mümkün olduğunu aktardı.

Gökçe, "Bugün arkadaşlarımız 11 köyde mobil aşılama yapıyor. Evlerde bakıma muhtaç hastalarımıza da hizmeti götürüyoruz. Aşı oldukça yavaş yavaş eski rutinimize döneceğiz pandemiden kurtulacağız inşallah. Elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Artık bir can daha kaybetmeye tahammülümüz kalmadı. Tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Bu mücadelemize katkı sunsunlar ve aşılarını ertelemesin, geciktirmesinler." diye konuştu.

Mobil ekipte yer alan Dr. Veysi Boğa da en ücra köşelere kadar giderek, vatandaşlara aşı hizmeti verdiklerini belirtti.

Boğa, "Aylardır köy köy gezdik. Amacımız bir an önce pandeminin sonlanması ve salgının halkımız üzerinde bıraktığı etkiyi minimuma indirmek." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mecit Sarıboğa, hastanede tedavi gören vakaların büyük bölümünün aşısız olan kişiler olduğunu öğrendiklerini dile getirerek, aşı yaptırdıklarını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

COVIRAN Bereket Hisarcık Mardin Gökçe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title