Haberler

Manisa Baro Başkanı: Gücün Adamı Olmayın

Manisa'da yeni adli yıl, Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle başladı.

Manisa'da yeni adli yıl, Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle başladı. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, tarafsız bir adaletin tecelli etmesi için çalışacaklarını belirtirken; Baro Başkanı Ali Arslan hukukçulara 'gücün adamı olmayın' çağrısı yaptı.

Manisa'da 2015-2016 adli yılı, Manisa Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehtap Caynak, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, ilçe belediye başkanları, hakimler, savcılar ve çok sayıda davetli törene katıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Komisyonu Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Manisa Barosu törende Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yargı mensupları ve davetliler kokteylde buluştu.

"ADALETLİ BİR YIL OLSUN"

Adli yıl açılışında kısa bir açıklama yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, adaletli bir yıl temennisinde bulundu. Başsavcı Şimşek, "Yeni bir adli yıla başlıyoruz. Her yıl olduğu gibi aynı temennileri tekrar edeceğiz. Ülkemiz için, halkımız için adaletli hakka hukuka riayet edilen bir yıl olsun istiyoruz. Sokaktaki vatandaş bizden sadece adalet bekliyor. Bizlerde adaletin neferleri olarak vatandaşın inandığı tarafsız bir adaletin tecelli etmesi için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. En önemli görevimiz bu. Kazasız belasız, adil güzel bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum" dedi.

"GÜCÜN ADAMI OLMAYIN"

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da, konuşmasında hukukçulara 'gücün adamı olmayın' çağrısı yaptı. Baro Başkanı Arslan, "Adli yıl açılışıyla dünya barış gününün çakışması bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Hele hele bugünlerde çevremizde savaşın yoğunlaştığı, silahların susmadığı bir ortamda barış daha önemli hale geldi. Adliyelerin sağlıklı bir ortamda çalışabilmesi hukukun gerçek anlamda yerleşebilmesi için öncelikle iç barış ve dış barışın sağlanması gerekiyor. Biz hukukçular avukatlar olarak öncelikle demokrasinin gelişmesine büyük önem veriyoruz. Demokrasinin olmadığı bir ortamda avukatların yapacağı hiçbir şey yoktur. Sistem işlemez. Bu adli yılın avukatlar, hakimler, savcılar ve vatandaşlarımız için geçmiş yıllardan daha iyi daha huzurlu olmasını diliyoruz. Hak ve adaletin gerçekleşmesi anlamında hukukçuların üzerlerine düşen vazifeleri fazlasıyla yapması gerektiğini düşünüyoruz. Hukukçular, hakimler savcılar hiçbir zaman gücün adamı olmamalıdır. Mevcut düzenin mevcut güçten yana tavır koymamalıdır. Güç değişir, düzen değişir ama hakkaniyet, haklılık, adalet, hukukun üstünlüğü gibi değerler hiçbir zaman değişmez" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tur Yıldız Biçer Ali Arslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title