Haberler

Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi Törenle Hizmete Açıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 ayda tamamlanarak hizmete başlayan Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi için resmi açılış töreni düzenlendi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 ayda tamamlanarak hizmete başlayan Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi için resmi açılış töreni düzenlendi.

Törene Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, SGK İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı, SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, belde belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, Turizmciler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, 2010 yılı Şubat ayında mevcut binanın 500 metre ilerisinde küçük bir yerde merkez müdürlüğü olarak Manavgat'ta hizmet vermeye başladıklarını belirterek, "O günden bugüne kadar geçen serüven içerisinde kururumuzun kazandırmış olduğu bu binanın yanı sırada bütün Manavgat halkı el birliği ile yine yandaki bloğu da hizmete açılır hale getirdiler. Manavgat'ın bizim gönlümüzde ayrı bir yer tutmasıyla birlikte gerçekten Antalya içerisinde çok stratejik bir öneme sahiptir. Bugün baktığımızda birçok ilimizden daha çok sigortalı sayısına sahip, çalışmalarıyla, iş yeri sayısıyla gerçekten birçok ilden ileride. Ben eminim ki bu B blokta açıldıktan sonra normal bir il müdürlüğü gibi bütün işler Manavgat'ta yapılacak. 2008 yılında özellikle Şubat ayında SGK İl Müdürlüğü getirildikten sonra burada yani Antalya'da 292 bin sigortalı ile faaliyete başlamıştık. Toplamda bugün gelmiş olduğumuz rakam ise yüzde 400'lük artış ile 4/A'lı sigortalı sayımız 600 binleri geçmiş durumda. İlimizin nüfusunu kıyasladığımız için adrese dayalı kayıt sistemiyle birlikte 2 milyon 92 bin nüfus var. Yaz aylarında bu sayı 6-7 milyonlara ulaşıyor. Şu anda ise nüfusumuzun yüzde 95'i sigortalı durumda. Yani 2 milyon 75 bin kişi sosyal güvence altına alınmış durumda. Antalya her yıl yüzde 12,5'luk bir nüfus artışı ile Türkiye'nin en dinamik şehirlerinden birisidir. Nüfusla çalışan sayısını kıyasladığımız zaman 4/a,4/b,4/c sigortalı sayısı 800 bin civarında. Bunu da kıyasladığımızda yüksek 35'lik dinamik bir çalışan sayımız var. Dolayısıyla Antalya'nın çalışan sayısında tamamını kıyasladığımızda her üç kişiden birisi aktif olarak çalışmakta. Antalya'nın en dinamik şehirlerinden birisi olan Manavgat'ta gerçekten bir il olmayı hak edecek kadarda çok önemli işlere imza atılmaktadır. Bu açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Erol'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da, "Hükümetimizde Manavgat'ta gerçekleştirmiş olduğu güzel hizmetlerden birisi olan Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi kendisini bu şekilde gösterdiği andan itibaren hayırseverler diyarı olan Manavgat'ımızda hemen onun yanında güzel bir bina daha yaptırdı. Bu vesile ile bu binaların yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dünya'nın kabul ettiği en önemli hususlardan bir tanesi şudur ki, bir devletin gücü istihdam çalışmaları ve sermayesinin kayıt altına alınmasıyla belirlenebiliyor. Söylediğimiz bu işleri yapmanın yolundan bir tanesi de SGK'dan geçmektedir" dedi.

"HEDEFİMİZ 500'ÜN ÜZERİNDE"

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, bugüne kadar 467 Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Hedefimiz 500'ün üzerinde. Şu an itibariyle hedeflerimizin önemli bir bölümünü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine güzel bir havada şirin Manavgat ilçemizde bulunmakta bizim için ayrıca bir mutluluk kaynağı. Sosyal Sigortalar, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını tek çatı altında toplamak suretiyle Sosyal Güvenlik Reformunu gerçekleştirmiş olduk. Bu reformun üzerinden çok uzun bir zaman geçmemesine rağmen hedeflerimizin büyük bölümünü çok kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz görülmektedir. Bütün bunları Türkiye genelinde 26 bin personelimizle birlikte çok büyük fedakarlıklarla gerçekleştirdik. Böylesine devasa bir reformu bu kadar kısa bir zaman diliminde hem yasalaştırmak hem de uygulamaya geçirmek kolay bir iş değil. Ben bu vesile ile tüm çalışma arkadaşlarıma, emeği geçen tüm yöneticilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Sosyal Güvenlik Reformunun birkaç tane temel hedefi vardı. Bunlardan bir tanesi Sosyal Güvenlikte Sürdürülebilirliğin sağlanması hususuydu. Yani geleceğimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin teminat altına alınması konusuydu. Biz aslında orta vadede reformun sonuçlarını görme beklentisi içerisindeydik. Ama çok kısa sürede reformun olumlu sonuçlarını almaya başladık. Prim gelirlerimizde artış olurken giderlerimizde azalmalar oldu. Açıklarımızda Gayri Safi Yurt İçi oranlarına göre azalma aktif-pasif oranlarımızda iyileşmeler oldu. Bunlar vatandaşlarımız ve ülkemiz açısından önemli sonuçlardır."

"Bugün Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birçok ülkeye örnek teşkil etmekteyiz" diyen İlhan, "Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına üye olan birçok ülke Sosyal Güvenlik Kurumumuzu ziyaret etmekte, yaptığımız çalışmaları nasıl gerçekleştirdiğimiz konusunda bilgi edinirken bizden teknik destek istemekteler. Dolayısıyla Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu olarak böyle bir noktaya gelmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. Sosyal Güvenlik Reformuyla birlikte Genel Sağlık Sigortasını da hayata geçirdik. Reformun en önemli en temel kazanımlarından bir tanesi de bu oldu. Bu reformların kolay reformlar olmadığının, eksiklerimiz olduğunun bilincindeyiz. Sağlık alanına baktığımızda geçmişle kıyasladığımızda çok daha iyi bir noktada olduğumuzu görüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın eşit şartlarda sağlığa erişimini ve tüm sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Sağlık hizmetleri ve sağlıkta teminat paketini Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımız da Türkiye olarak çok geniş bir sağlık paketini vatandaşlarımıza sunduğumuz görülmektedir. Vatandaşlarımız istedikleri yerde, istedikleri hastanede çok daha az bürokratik işlemlerle sağlık hizmeti alabilmektedirler" dedi.

"MOBİL SGM'LERİ HİZMETE SUNACAĞIZ"

Geçen yıl itibariyle Sosyal Güvenlik olarak 46 milyar TL sağlık harcaması yapıldığını belirten İlhan, şunları kaydetti:

"Bütün bu önemli çalışmaları yaparken vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan daha etkin ve daha hızlı nasıl hizmet alabileceği konusunda da çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün açılışını yaptığımız Sosyal Güvenlik merkezlerimiz bu çalışmaların bir sonucu. Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik alanındaki işlemlerini İl Müdürlüklerine gitmeye gerek duymadan hayatı daha kolaylaştırmak amacıyla kendi yaşadıkları ilçelerde yaptırabilsinler istedik. Belli bir nüfus ve sigortalılık kriterini sağlayan ilçelerimizde Sosyal Güvenlik merkezleri açmaya başladık. Açamadığımız yerler için de yarından itibaren İstanbul da Bilişim Fuarında tanıtımı yapılacak olan Mobil SGM'leri hizmete sunacağız. Bunun dışında ilkini geçtiğimiz haftalarda tanıtımını yaptığımız insansız SGM'leri hizmete sunacağız. Vatandaşlarımız bankamatikler gibi Nüfus Cüzdanlarıyla gidip başvuracakları tüm bilgileri talep edip işlemlerini yapabilecekleri yeni sistemler kuracağız. Önümüzdeki dönem; Bilgi Teknolojilerini çok yoğun olarak kullanan kurumumuzun bunu daha da ileri noktalara götürerek vatandaşımızın bir anlamda çok basit işlemlerle istedikleri mekanda tüm işlemlerini yapabilmelerini sağlamak istiyoruz. Yine sağlık alanında vatandaşlarımız için çok önemli olduğunu bildiğimiz Maluliyet Yönetmeliğine kısaca değinmek istiyorum. 1965 yılından beri değiştirilmemiş olan Maluliyet yönetmeliğini değiştirdik. Maluliyet koşullarını ve maluliyete başvurma şartlarını, Maluliyet Yönetmeliğinde yer almayan geçmişte olmayan ancak günümüzde var olan bir takım hastalıkları yönetmeliğe dahil ettik. Böylelikle vatandaşlarımızın daha kolay şartlar altında maluliyet hakkını elde etmelerine imkan tanımış olduk. Ben ümit ediyorum ki bundan sonraki süreçte de tüm arkadaşlarımızla birlikte bugün yüzde 75 civarında olan vatandaş memnuniyet oranımızı yüzde 90-95'lere hep birlikte çıkaracağız."

Konuşmaların ardından Sema Koleji öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bina hizmete girdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Manavgat Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title