Haberler

Malazgirt Zaferinin 947 Yıl Dönümü Kutlamaları - Muş

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kente geleceklerin konaklama sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kente geleceklerin konaklama sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

Şimşek, çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine kutlamaların yapılacağı alanın hazır hale getirildiğini belirtti.

Bundan 947 yıl önce Sultan Alparslan ve kutlu askerlerinin Malazgirt'te üstün gayretleriyle Anadolu'ya kardeşliği, medeniyeti, ümmeti yaydıklarını belirten Şimşek, "O günden bu yana biz bu topraklarda Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla ve Çerkez'iyle kardeşçe yaşayıp, buraları kendimize yurt edinmişiz ve o günden bu yana barış içerisinde yaşıyoruz." dedi.

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri kutlamaların bu sene yeni tören alanında yapılacağını kaydetti.

26 Ağustos'ta bütün Türkiye ve Muş halkının bu tören alanında olacağını vurgulayan Şimşek, "Bize yakışır şekilde misafirlerimizi karşılayıp, ağırlayıp, yolcu edeceğiz. İnşallah kazasız, belasız güzel bir kutlama olacaktır. Bu sene daha sevinçliyiz, daha huzurluyuz. Geçen yıla göre daha hazırlıklıyız." diye konuştu.

Tüm şehir olarak gelecek misafirleri karşılamak amacıyla gayret gösterdiklerini anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"İlimizdeki bütün pansiyonlar, yurtlar, oteller, misafirhaneler, hatta kendi evlerimiz misafirlerimize açıktır ve ücretsizdir. Barınma sıkıntımız yok. Dışarıdan misafirlerimiz geldiğinde kesinlikle hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Yeter ki bize, bürokrasiye ulaşılsın. Sloganımız 'evimiz evinizdir.' Tüm halkımızı 26 Ağustos'ta, Malazgirt'te görmeyi istiyoruz. Ulaşım ücretsiz, hazırlıklarımızı yaptık. Bu sene özellikle Malazgirt tören alanına ücretsiz taşıma yapıyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de kentteki 48 pansiyonun kutlama programı kapsamında gelecek misafirlere tahsis edildiğini, bu pansiyonların yanı sıra yurtlarla birlikte yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayabileceklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Malazgirt Ak Parti Muş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title