Haberler

"Maçka'da çocuklar lise çağında yarı üniversiteli olacak"

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan ortaklık protokolünün tanıtım toplantısı dün gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan ortaklık protokolünün tanıtım toplantısı dün gerçekleşti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni tercih edecek öğrenciler için "Çocuklarımız Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Teknoparkından ve diğer birimlerinden yararlanma imkanına sahip olacaklar. Haliyle çocuklarımız lise çağında eğitim öğretime başladığında aynı zamanda yarı üniversiteli gibi olacaklar" dedi.

Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen programa İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Aykut Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgi Yücel, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Bekiroğlu ile YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ve çok sayıda davetli katıldı. İmzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş birliği Protokolü kapsamında, Maçka Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde okuyacak öğrenciler, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin birçok uygulamasından yararlanma imkanı da bulacak.

"LİSE ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIMIZ AYNI ZAMANDA YARI ÜNİVERSİTELİ GİBİ OLACAK"

Bu protokol ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nde teknolojik anlamda bir AR-GE ve Kuluçka Merkezinin kurulacağının altını çizen İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Akhan, "Protokol sayesinde okulumuzda çocuklarımız Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Teknoparkından ve diğer birimlerinden yararlanma imkanına sahip olacaklar. Haliyle lise çağında çocuklarımız eğitim öğretime başladığında aynı zamanda yarı üniversiteli gibi olacaklar. Üniversitemizin akademik kadrosundan, bilgi birikiminden, hocalarından, mezun olmuş ve şu an da Türkiye'nin büyük kurumlarında görev yapan eski mezunlarından okulumuz öğrencilerinin her birinin faydalanmasını sağlayacağız. Bu protokol sayesinde okulumuz aynı zamanda proje okulu statüsü kazanmış olup 150 öğrenci alacak. Hazırlık sınıfı olan, önce İngilizce hazırlık eğitimi görecekler ardından da 4 yıllık lise eğitimlerine başlayacaklar. Çocuklarımız bu okuldan mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'ni kazanmaları halinde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin burs programına da otomatik hak kazanacaklar. Yıldız Teknopark'tan bütün eğitim öğretim hayatları boyunca faydalanabilecekler" ifadelerini kullandı.

"ÖNCE 'MAÇKA TEKNİKLİ', SONRA DA 'YILDIZ TEKNİKLİ' OLUN"

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Öğretim Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nur Bekiroğlu ise "Aslında biz bu okula giren öğrenciye, Yıldızlı olmayı da vadediyoruz. Buraya gelen öğrenci ne kadar yüksek dilimden gelirse ki öyle olacak,  Yıldız'ın da öğrencisi olacak. Öğrenci lisedeyken üniversiteli olmuş olacak. Bu hem eğitim öğretim ayağı hem de Teknoparkımız desteğiyle AR-GE ayağı olan çok geniş bir proje. Eğitim öğretim ayağında bir sene hazırlık sınıfı var. Bu hazırlık sınıfı üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından koordineli olarak sağlanacak ve desteklenecek. Sonraki senelerde de iki farklı program var. Bir tanesi Bilişim Teknolojileri, bir tanesi de Elektrik Elektronik Teknolojisi. Bu iki program bizim çok yüksek puanla öğrenci aldığımız ve kendi fakültem olan Elektrik Elektronik Fakültesi öğretim üyelerinin desteğiyle gerçekleştirilecek.  Buraya çok yüksek puanla gelecek öğrenci aynı zamanda çok yüksek puanla Yıldız Teknik Üniversitesi'ne de gelecek. Öğrenci lisedeyken bir anlamda üniversiteli olacak. Çünkü AR-GE çalışmaları üniversite ayağıyla ortak yürütülecek. Yıldız Teknopark desteğiyle kurulan Kuluçka Merkezinde çalışma imkanı olacak. Yani bir ayağı üniversitede, bir ayağı burada olacak. Son olarak, önce 'Maçka Teknikli', sonra da 'Yıldız Teknikli' olun diyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİM NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE İHTİYACIMIZ VAR"

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ise iki okulun ortaklığıyla  ilgili şöyle konuştu:

"111 yıllık Yıldız Teknik Üniversitesi'yle 77 yıllık Maçka Mesleki Teknik Anadolu Lisesi güçlerini birleştiriyor. Nihayetinde iki okul birbirine entegre olmaya çalışıyor. Tabii ki bu birlikteliğin gençlere ülkemizin daha ileriye gitmesi için nitelikli iş gücünü sağlama yönünde çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Biz buradan oluşacak olan çıktının peşindeyiz. Çünkü bizim ister lise seviyesinde olsun ister üniversite seviyesinde olsun nitelikli iş gücüne ihtiyacımız var. Haliyle buradan mezun olan öğrencileri ilk önce biz kapmaya çalışacağız. Ama nihayetinde biz bütün Türkiye'ye ve dünyaya en iyi mühendisleri, teknik elemanları yetiştirmek için buradayız."


- Öğrencileri
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi milli eğitim bakanlığı Rektör Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title