Haberler

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı, Fransız ve Rus yetkililerle seçimler konusunu görüştü

Güncelleme:

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Fransız ve Rus yetkililerle ülkesinde bu yıl yapılması hedeflenen seçimler konusunu görüştü.

Libya Başkanlık Konseyinden yapılan açıklamaya göre, Menfi, Fransa'nın Libya Özel Temsilcisi Paul Soler'i kabul etti. Başkent Trablus'ta gerçekleşen görüşmeye, Fransa'nın Libya Büyükelçisi Mostafa Mihraje de katıldı.

Görüşmede,Libya'daki siyasi durum ele alındı.

Menfi görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerden, Fransa'nın Libya'da istikrarın ve ateşkes sağlanması için Başkanlık Konseyi'ni destekleme çabalarından ve 5+5 Ortak Askeri Komite toplantılarına ev sahipliği yapmasından övgüyle söz etti.

Başkanlık Konseyinden yapılan diğer bir açıklamada da Menfi'nin, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin'le bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmenin Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler 5. Konferansı'nda gerçekleştiği aktarılan açıklamada, görüşmenin tarihine dair bilgi verilmedi.

Menfi ve Vershinin'in Libya'daki siyasi gelişmeleri ele aldığı vurgulanan açıklamada, ülkedeki başkanlık ve genel seçimlerin bu yıl içinde yapılmasının desteklenmesi çabalarının konuşulduğu kaydedildi.

Libya'daki seçim çıkmazı

Libya'da bir süredir Abdulhamid Dibeybe ve Fethi Başağa'nın liderlik ettiği iki ayrı hükümet olması istikrarsızlığın sürmesine neden oluyor.

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmiş ancak seçimler planlanan tarihte yapılamamıştı.

BM Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily, 27 Şubat'ta BM Güvenlik Konseyinde Libya'da bu yıl içinde seçimlerin yapılabilmesi için üst düzey bir komisyon kurulmasını önermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Fransa Libya Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title