Haberler

Levent Gök, Bakan Bilgin'e Ülke Dışına Giden Mühendisleri Sordu

Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ekonomik kriz ve yaşam tarzına müdahaleden dolayı hekimler gibi mühendislerin de ülke dışına çıktığını belirtti. Gök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bilgin’den bu mühendislerin sayılarını uzmanlık alanlarına göre açıklamasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ekonomik kriz ve yaşam tarzına müdahaleden dolayı hekimler gibi mühendislerin de ülke dışına çıktığını belirtti. Gök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bilgin'den bu mühendislerin sayılarını uzmanlık alanlarına göre açıklamasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; ülke dışına giden mühendisleri sordu. Gök, "Ülkemizde devam eden ekonomik kriz, siyasi kutuplaşma ve istikrarsızlık ortamı gençlerimizin kitleler halinde yurtdışına göç etmelerine sebep olmaktadır. Söz konusu sebeplerin yanı sıra sağlıkta şiddet sebebiyle binlerce hekim yurtdışına yerleşmekte, aynı süreçte ülkemizde yaşayan mühendislerimizin de hızla yurtdışına yerleştiği görülmektedir" dedi.

İş yerinde yaşam tarzına müdahaleden rahatsız olan mühendislerin ülke dışına gittiğini belirten Gök, "Bütün üretim alanlarında ülkemizin ihtiyaç duyduğu, iyi yetişmiş mühendislerimizin yurtdışında gelecek aramaya başlaması Türkiye'ye her alanda kan kaybettirmekte, iktidar kayıpları izlemekle yetinmektedir" dedi.

Gök, Bakan Bilgin'den 2020, 2021 ve 2022 yıllarında yurtdışında çalışmaya başlayan mühendislerin sayılarını uzmanlık alanlarına göre açıklamasını istedi. Gök, ayrıca şu soruları yöneltti:

-2020, 2021 ve 2022 yıllarında savunma sanayinde çalışırken işinden ayrılarak yurtdışında çalışmaya başlayan mühendislerimizin sayısını açıklar mısınız?

-Ülkemizde önemli oranda bir mühendis açığı oluşacağı öngörülmektedir. Söz konusu açığın kapatılmasına yönelik hangi çalışmalar yürütülmektedir?

-Savunma sanayinde meydana gelen mühendis açığının büyümemesi amacıyla ilgili makamlarla iş birliği içerisinde yürütülen çalışmaları açıklar mısınız?

Kaynak: ANKA / Güncel

Togo Cumhuriyeti Vedat Bilgin Levent Gök Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title